Divent – Egy friss, energikus modern metalos banda

Fémforgács

A Divent egy friss, energikus, budapesti modern metál zenekar progresszív elemekkel, női tiszta és extrém vokálokkal.

Hárman (Kresák Kornél, Kusinka Márton, Mihalovics Gréta) 2022-ben találkoztunk először, mikor együtt dolgoztunk a TeamAWS Jótékonysági Emlékkoncerten, majd léptünk fel együtt november 25-én az Analog Music Hallban. Már ekkor megfogalmazódott bennünk egy közös zenekar ötlete, melyet olyan zenekarok inspiráltak, mint a Jinjer, Periphery, Spiritbox, Tesseract és még sokan mások, ám végül 2023 januárjában alakultunk meg, mikor is bekerült a zenekarunkba a dobosunk, Tordai Levente. Marci és Levi már hamarabb ismerték egymást, ugyanis évfolyamtársak a Kőbányai Zenei Stúdióban.

Hosszú hónapokig törekedtünk, hogy olyan dalokat alkossunk, melyekkel tudunk valami újat, minőségit, önazonosat mutatni, és a bennünk rejlő érzelmeket kifejezni. Minden dalt közösen írtunk, saját magunk mixeltünk és mastereltünk. Dalainkra jellemző a női tiszta és scream vokálok váltakozása, az elektronikus és filmzenei elemek használata, és a kemény, de melodikus refrének és breakdownok.

Eddigi két daluk a Demofób és az Idegen az alábbiakban hallgatható, ismerhető meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.