KICSI A BORS, DE ERŐS – EP VÁLOGATÁS #194

Fémforgács

E heti EP sorozatunk központjában három őrölt japán banda áll, akik mellé egy finn és egy hazai zenekar friss kiadványai kerültek fel. A veszett beat punk – hardcore/crust/powerviolence zúzdák mellett könnyed melo-death dallamokat kaptok a  közel-kelet hangulatával, valamint a modern metal/nu-metal szókimondó lendületével megtoldva.

Amongst the Ashes

Az eredetileg Iráni származású, de székhelyét tekintve finn melo-death metalos Amongst the Ashes a napokban adta ki új EP-jét Breaking Decency. Három tételes kislemezén a zenekar varázslatosan egyesíti a közel-kelet dallamait, valamint a finn melo-death világát, aminek atmoszférája az 1001 Éjszaka meséibe való. A zúzós, változatosan dallamos és egyben kemény, karcos riffek mellet számos hagyományos perzsa népihangszer jelenik meg, amik egy egyedi mélységet és nem utolsó sorban érzelmeket kölcsönöznek zenéjüknek. Nem is csoda, ha az első hallgatás után újra meghallgatod az egészet.

童子 (Dohji)

Kis zenekaroknál előfordul, hogy nehéz infót szerezni róluk, a japánokra ez pedig hatványozottan érvényes. A 童子 (Dohji) nevű bandáról konkrétan semmit nem tudtam kideríteni, úgyhogy maximálisan a fülemre hagyatkoztam. Azóta tart a szerelem, hogy meghallgattam a mindössze 4:22 játékidejű Forced Climax EP-jüket. Mocskos hardcore/crust punkról van szó, baljós riffekkel, a dalok címei pedig elég kérdőjelesek – ahogy a japán zenekaroknál lenni szokott. És jó hangos is! Ha van egy cigiszüneted, vagy csak ki akarsz szakadni a mókuskerékből pár percre, ez a tökéletes választás.

(BB94TM)

No Excuse

You Fuckin’ Die!” Ez így elég világos, nem kell semmit hozzátenni. A szintén japán No Excuse gyakran a speed metal és a hardcore határán egyensúlyoz. Ezúttal az utóbbi felé billen a mérleg. Nagyon vártam az új megjelenést, azaz You Fuckin’ Die : JSR EP-jüket, és nem is csalódtam a végén. Ilyen sebességgel csak az istenek szele fúj! Nyugi, öreg hc fan barátom, amikor beindulsz a pitben (amúgy nem fogsz, sajnos kb. esélytelen, hogy ezek átjöjjenek Európába), nem fogod bánni, hogy aprócska szólók is becsúsztak. Tapasztalt arcok, nem nagyon lehet félrenyúlni velük, bármelyik kiadványról is legyen szó.

(BB94TM)

Negative Sun

A Negative Sun egy fiatal powerviolence négyes Tokyo cityből csaj énekessel, aki nagyon durván tolja!! Magukra egyébként false grindként hivatkoznak, én pedig nem szívesen vitatom el tőlük a címet, legyen így. Demo ’23 címmel ellátott kiadványuk játékidőben épphogy eléri a 4 percet, amiból a harmadik track ráadásul egy cover, a Lightning BoltDracula Mountain” dalának sajátos átdolgozása. Beetetésnek tökéletes ez a demó, gyors és agresszív. Ha igazán ki szeretnéd venni, hogy mit tudnak a srácok, hallgasd a G.I.M.P.-et.

(BB94TM)

Live Life Hard

Négy fal között című új EP-jével jelentkezett a Vörös Attila és baráti társasága alkotta modern metal/nu-metal vonalas Live Life Hard. A csapat kb. fél éve adta ki Ez a szemét című első kislemezét, amit jócskán megelőzött pár single-dallal. Új EP-jükre három dal került fel, amiket most modern felfogású erősen riffek, dallamcentrikus, szókimondó szövegek és lendületes, egyben változatos zenei témák jellemeznek. Az alter-metaltól, a nu-metalon át, a groove metal vadságáig, a rapcore és egyéb ipari, valamint kísérleti hatásokon át minden megtalálható náluk. Zenéjük továbbra is (mint korábbi EP-jüknél) a Faith No More/Warpigs/Clawfinger szentháromságára épül.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.