Glenn Hughes – Jövőre másodszor is eljön a jubileumi ‘Burn’-nel

Hard Rock Magazin

Glenn Hughes, a Deep Purple egykori basszusgitárosa és énekese bejelentette a ’Burn’ 50 éves jubileumi turnéjának európai szakaszát, melynek keretében 2024. április 30-án visszatér Budapestre, ezúttal a Barba Negrába.


A ‘Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live – Celebrating the 50th Anniversary of the album Burn’ névre keresztelt 2024-es turnén a Deep Purple legendás lemezének dalait játssza majd Glenn Hughes Soren Andersen gitárossal, Ash Sheehan dobossal és Bob Fridzema billentyűssel kiegészülve. A turnénak budapesti állomása is lesz április 30-án, helyszíne a Barba Negra Red Stage. A basszusgitáros-énekes már idén elkezdte a csak jövőre jubiláló album ünneplését, a ‘Harley-Davidson 120’ fesztivál záró napján már bemutatta műsorát.

„Éppen 50 éve volt, 1973 nyarán, hogy a Deep Purple megírta a ’Burn’ lemezt a Clearwell kastélyban, Dean Gloucestershire erdejében, majd az év októberében a svájci Montreux-ban vettük fel – emlékezett vissza Glenn. – Mind eggyé váltunk ebben a több száz éves angol kastélyban, úgy éreztük, mintha a Deep Purple egy teljesen új banda lenne. David Coverdale és én – az újoncok – alig vártuk, hogy elkezdjünk az új dalokon dolgozni. Az atmoszféra különleges volt. A ’Burn’ dalait a nagyterem alatt található kriptában írtuk meg. Minden nap egy új dalon dolgoztunk. Zenéltünk, játszottunk és ötleteltünk, miközben David és én olyan énekdallamokkal álltunk elő, melyeknek csak később lett szövege. Pont úgy emlékszem rá, mintha csak tegnap lett volna. Ritchie Blackmore vicces kedvében volt akkoriban, az egyik éjjel a szobámat összekötötte egy rejtett hangszóróval, hogy ijesztő, kísérteties hangokkal hozza rám a frászt. A címadó nóta volt az utolsó, amit megírtunk. Hazatértünk egy kocsmából, lementünk a kriptába és aztán csoda történt. Itt az idő, hogy megünnepeljük a ’Burn’-t és én már alig várom, hogy találkozzunk!”

A H-Music, a Rock1, a Barba Negra és a Lucky Bob Music Agency bemutatja:
Glenn Hughes – Celebrating the 50th Anniversary of the album ‘Burn’
Barba Negra Red Stage, 2024. április 30.
Kapunyitás: 19:00
Az eseményre jegyet a Rock1 rendszerében lehet váltani, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Glenn Hughes

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.