Toxikus kapcsolatokról zenél új dalában a Have Mercy

Nuskull Magazin

December 8-án új nagylemezt ad ki a Have Mercy. A baltimore-i emo/poszt-hardcore/indie-zenekarnak ez lesz az első „egész estés” megmozdulása azóta, hogy három éve egy kisebb szünetre vonultak (2020-2022). A Numb címet viselő kiadványról most befutott az első ízelítő az Alive képében, amit egyébként az elsők közt is írtak meg a srácok, és már az elején tudták, hogy az egyik fő szingli lesz.

A dal arról szól, amikor egy toxikus kapcsolatban ragadsz, legyen szó akár barátokról, akár partnerekről. Számomra a dalszöveg a társfüggőség érzetét eleveníti meg, illetve hogy milyen nehézségekkel jár kiszakadni azokból a helyzetektől, amikről tudod, hogy nem szabadna bennük lenned. Zeneileg eléggé emlékeztet a korábbi cuccainkra, miközben egy kis új ízvilágot is behoz.

– fogalmazott Brian Swindle énekes/gitáros, akinek a pincéjében íródott a lemez nagy része, amolyan régisulis, független zenekar vibe-ját elevenítve fel. Mivel Brian a szövegíró is, így a lemez leginkább az ő elmúlt évekbeli küzdelmeit kíséri végig:

A dalszövegek terén a Numbnak nem volt más választása, mint hogy a józanodásomról, az új házasságomról, és az emberi kapcsolataim újjáépítéséről vagy felbomlásáról szóljon. Az elmúlt pár évben rengeteg minden változott. Mindannyiunknak szembe kellett néznie démonokkal és rá kellett jönnünk, hogy mi is tulajdonképpen a valóságunk, és hogyan tudunk fenntartani egy egészségesebb életvitelt.

A lemez számlistája:

1. Alive
2. Numb
3. Hey
4. Friday
5. Big Surprise
6. Middle
7. I Can’t Stay
8. Sick of It
9. Hit the Ground
10. Floating

//www.youtube.com/watch?v=tLu8J1mGPOA

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.