Sonata Arctica – Új Single – Vissza az aranykorba

Fémforgács

A mai nap jelent meg a Sonata Arctica legújabb single-je, a First in line. Az új szám nagy meglepetésként érhette a rajongókat, hiszen a zenekar legutóbbi két akusztikus lemezén kívül semmi hír nem érkezett bármilyen új kiadványról. A meglepetést tovább tetézte azt, hogy a szám egyenesen a zenekar első éveibe repít vissza minket, és egy klasszikusan, nosztalgikusan Sonata-s power metal darálást kínál.

A Sonata Arctica ezzel a számmal harangozta be, hogy 2024 tavaszán egy új albumot fognak világra hozni, amelyben azt ígérik, hogy visszatérnek a korai évek power metal stílusához. Bővebb információt egyelőre nem osztottak meg, azonban Tony Kakko énekes néhány mondatban kommentálta az új dalt, és a születendő albumot.

“Ez az első power metal dal, amit a soron következő albumra írtam, mely tele van power metal szerzeményekkel. A szám arról az aggodalomról szól, amit az új generáció felnevelése okoz, akiket már javarészt elektronikai eszközök – mint TV, tablet, ilyesmik – nevelnek fel. Azt gondoljuk, hogy időt spórolunk meg magunknak ezekkel a kütyükkel, de valóban ezek lennének a megfelelő “dadusok” gyermekeink számára, vagy inkább le kellene lassítanunk kicsit, elolvasnunk pár könyvet, megtanítanunk számukra, hogy a boldogságot gyakran úgy leljük meg, ha megállunk, és elengedjük az audiovizuális érzékeink stimulálása iránti kényszerünket? Valahol vakon haladunk ezekkel a dolgokkal. Dolgokkal, amelyek túl gyorsan fejlődnek, sok értelemben…”

A szám rendkívül pozitív fogadtatásban részesült eddig a rajongók részéről, és kétségkívül egy nagyon erős visszakacsintás a korai évekre, különösen a negyedik album, a Reckoning Night idejére úgy, hogy mindemellett megtartották az “új stílusuk” minden pozitívumát. Az előző albumok során is elhangoztak hasonló “back to the roots” ígéretek, azonban ezzel a számmal stabilan alá is támasztották eddig. Hogyha az album tartja a First in line színvonalát, talán végre elmondhatjuk, hogy a Sonata Arctica visszatért régi fényéhez.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.