Starbenders – Glam/rock’n’roll az éjszakából!

Fémforgács

Naprendszerünk harmadik röpködő kövének szerencsésebb sorsú álmodozói Starbenders néven zenekart alakítottak, hogy kedvenc zenéjüket ne csak hallgassák, de hozzáértő módon elő is adják. Az atlantai születésű glam/punk rockerek 2013. óta járják az utakat, és azóta már több mint két tucat kiadványt tudhatnak maguk mögött. Most a zenekar a Sumerian Recordson keresztül jelentette meg a Cherry Wine című dalt a szeptember végén megjelenő Take Back The Night című albumról.

A Take Back The Night nagylemez a zenekar kihívásokkal teli időszaka után jelent meg. Egyikük életveszélyes tüdőgyulladásától kezdve másikuk függőségén át a világ utóbbi éveiben – például pandémia és azt követő gazdasági változások során – megtapasztalt bizonytalanságig. A zenekar tudatosan döntött úgy, hogy radikális változással inkább csak gyakorolnak, és összetartanak, bármi történjék is. A napi frusztrációt és aggodalmakat egy nagyon erős hangulatú lemezzé varázsolták.

A csapat sokat turnézott az Alice in Chains előtt felpörgetve a hangulatot. William DuVall jól ismeri őket: “Nyolc év alatt huszonhat kiadványt adtak ki – kislemezeket, EP-ket és LP-ket, köztük a 2020-as nagylemezüket, a Love Potions-t. Ahogy tudom, jelenleg egy újabb albumnyi új anyag vár kiadásra. A munkamoráljuk ugyanolyan könyörtelen, mint a mesés látásmódjuk. Még sok varázslat vár rájuk.” – mondta a Starbenderr-ől a legendás zenekar tagja.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.