Syphilitic Vaginas – Alpha Antichrist (2011)

Fémforgács

Bűn, mocsok, nemi betegségek és a lealjasodás modernkori Mekkájáról lesz itt és most szó. Nem…nem a csillogó Las Vegas bűnbarlangjai ihlettek meg, sem a szeretett Országházunkban zajló törvényes bűnözés, de még csak a Legyesbényei cigánysor sem. Ez a paráznasággal és egyéb testnedvekkel összekent fertő a messzi, pedáns és hűvös Skandináviában leledzett. Igen, sajnos ez már csak múlt idő, mert az a bizonyos vasfog ott is végzett egy nagytakarítást, és ez elől még az alvilággal cimboráló Magnus Lundberg és Syphilitic Vaginas nevezetű ördögfattya sem menekülhetett. Élt 2005-től 2014-ig…állhatna a fejfáján, ám ez az a fajta sírbolt, ahol már rég lekoptak a betűk. Elfelejtette az idő és a puhává vált világ. Márpedig egy olyan zenei katalógust hagyott maga után, ami még most is kielégíti mindazokat a mániákusokat, akik a töltényöveikkel szeretik erőteljesen csapkodni forró szívű babájuk sejhaját. Egylemezes sorozatba nem fér be, mivel a recenzióm tárgyát képező albumon túl előrukkolt emberünk még egy albummal, ami szintén erőteljesen ajánlott mindazoknak, akiknek 86 fokos whisky csordogál ereikben tűzpiros vér helyett. Az Alpha Antichrist az időtlen kárhozattal megspékelt perverzió rock ‘n’ roll-ba csomagolt életérzését nyújtja hitelesen a hallgatóságnak.

Na de Crissz93…ha ez egy svéd pacák szóló projektje, akkor mégis miért látok három szem nélküli májbeteg úriembert a fenti fényképen?” -szól a kérdés. Ennek bizony van egy érdekes története, amit én sem igazán értettem annak idején. Eredetileg a Syphilitic Vaginas egy japán triónak adta ki magát. Egy csak papíron létező nevekből álló felállással kezdte megfertőzni a vaginákat emberünk, majd idővel kiderült, hogy ez egyike Magnus projektjeinek, amiből egyébként van dögivel. Az a helyzet, hogy sokáig nem is nagyon kérdőjelezték meg a keleti mivoltát a vaginának. Áradt belőle az a bizonyos “na most jobban teszi mindenki, ha sebtiben lebukik, mert én most balra fogok fordulni és nem akarok senkit sem pofán baszni a faszommal” energia. Ezt nagyon nehéz egy pasztelszínű európainak reprezentálnia, azon oknál fogva, hogy ez egy teljesen más a kultúra. A kérlelhetetlen túlzásokba esés tipikusan ázsiai és latin-amerikai hozzáállásból fakad. Ők kihúzott háttal fognak cimborálni Lucifer urunkkal. Cinkos mosollyal az arcukon köpik szembe a keresztre feszített álmessisást, de a pocakos Buddha orcája sem marad kátrányos köpet nélkül.

Ha ránézünk a logóra, akkor máris eszünkbe juthat egy bizonyos banda, mivel ezt a betűtípust ők hozták divatba. Ez a Spinal Tap. Los Angeles heavy metal legendái bizony ott vannak sunyiban a hangzásban, na de itt nem állhatunk meg. Tekintetünket ismét vessük a távol-kelet felé. A jól értesültek tudják, hogy ez a polgárpukkasztó név a G.I.S.M. egyik dalától ered. És igen eltaláltátok, ők is ott fortyognak abban a forró kondérban, amit a Syphilitic Vaginas egy átlátszó műbrokival kavargat. Na és ott van persze a black metal. A gonoszság egyik fő közvetítője, ami egy idilli homokos tengerpartból is okkult sátánista rituáléhelyet képes varázsolni. A speed metal adja a vagány csibészséget. A punk pedig a lázadó “mindenki bekaphatja a faszomat….a nők kétszer is” attitűdöt hozza magával. Bathory, Hellhammer, Celtic Frost Razor, Disclose, Sabbat, Motörhead, Bombanfall, Anal Vomit, Vulcano, Törr…kell még valamit mondanom Ildikó? Mondhatnám tovább is, de szerintem formálódik a kép a fejekben.

Az instrumentális Sex, Drugs and Violence lesz az, aki karperecet csattint a csuklónkra majd észre sem vesszük és az ágy támlájánál találjuk végtagunkat. Ütemes dobok és az arra reflektáló gitárok szegélyezik utunkat Szodomába és Gomorába. Áthatja az itt hallható riffeket a szenny és a mocsok. Ha hangfalon keresztül hallgatjuk a cuccot vödröt tegyünk alá, mert mocsadék sok szennyvíz fog kifolyni a technikánkból. Recsegős-ropogós gitárok, trigger nélküli dobok és duruzsoló basszus. Minden megvan ebben a hangzásban, ami egy útszéli hepajhoz szükséges valamelyik elhagyatott benzinkúton. A High on Necromancy megismertet minket a vokál szekcióval is és hát…egyszerűen pazar. Naturálisnak semmiképp sem nevezhető, elvan torzítva a hang, de olyan módon, hogy az illeszkedjen a kocsmai verekedések aláfestőzenéjeként is aposztrofálható zenéhez.

Nincsenek kasztrátókat idéző sikongatások, sem tütüszoknyás nyápicság. Szégyentelenül macsó és arcbamászó az egész úgy ahogy van. A gonoszsággal teli mocsári bűz keveredik az olcsó benzin szagával. FHT olajszőkítők himnuszának is tekinthetjük ezeket a dalokat…egyszerűen jólesik a bűnözés a lemez kompániájában. Féktelen blast beat tűzijátékkal zárul a dal, ami tudtunkra adja, hogy kellő agresszivitással van felvértezve a Spyhilitic Vaginas. Az Anoda Night Rider a pokolbéli rock ‘n’ roll estek állandó sztárja lehet. Démonokkal táncoló gitárok, ravaszul fülbemászóak a futamok és lehengerlő az előadásmód. A bestialitást a vokál szekcióban lelhetjük meg. Szinte hallani, hogy színültig tele van Magnus torka a sárga minden árnyalatában pompázó turhával.

Ha lehetne egy autós hasonlatot hozni, akkor egy hatalmas amerikai benzintemetőhöz hasonlítanám ezt az albumot. Az a tipikus izomautó, ami a történelem teljesen másik korszakát reprezentálta. Nem számított még az sem, ha 40 litert fogyasztott százon a géped. Az se, ha nem volt helye a gyerekülésnek, sőt még az anyóst se volt kötelező magad mellé ültetni. Csak az számított, hogy dögösen szóljon a nyolchengeres motor, legyen elég lóerő, a rugózás fasza legyen hátul és legyen minél több csillogó króm a karosszérián. A mostani világ neki idegen. Nem érti és őszintén szólva nem is akarja megérteni.

Ha kell gyorsvonatként száguld, de ha olyan kedve van, akkor egy végtelenül fülbemászó groove jön. Csak a papa kedvéért, aki éppen sztriptíztáncosok bőrtangájába dugeszolja a bankókat nagy hévvel, miközben szól a Baphomet in Vitro. A gitárok itt is zümmögnek, akár egy lóbögöly, a dobok primitívek és Magnus továbbra is remek szinkronhangja lehetne szívtelen Sátánnak. Következőnek pedig itt van a White Line Black Fever, ami szintén irtózatosan menő riffekkel és szemtelenül pokoli hangulattal tölti meg hálószobánkat. Mert ez az album, ami simán lehet egy ágyrugóztató éjszakánk tökéletes társa. Minden ami romlott és tilos, az ebbe a 25 percbe van koncentrálva.

A Syphilitic Vaginas, mint jelenség voltaképpen annak a sztereotípiának a fizikai leképződése, amit egykoron a média imádott sugározni a metalról, mint szubkultúráról. Amikor bubifrizurás, válltöméses középkorú bemondónők szörnyülködtek azon, hogy milyen barátságtalan üzeneteket közvetít ez a zene. A bandákról nem is beszélve. Bőrruhás, züllött, munkakerülő, zsíros hajú drogosokról szólt a fáma, akik imádják a Sátánt. Rendes, tiszteletreméltó szülők pedig vigyázzanak, hogy a burokban nevelt, jólfésült gyerekük még véletlenül se kerüljön ilyen társaságba. Gore néni már intézte is a “parental advisory” rubrikákat a borítókon. Egy lázadó lelkületű ifjúnak ez azonban inkább egyfajta kitüntetésnek számított. Ha egy ilyen album került a kezei közé, akkor bekerült a menő kölykök klubjába. A Syphilitic Vaginas valóra váltja a külvárosi, jól szituált édesanyák legrosszabb rémálmát. Azoknak a buliknak a háttérzenéje, amire a gyerekük titokban szökik ki az éjszaka közepén. Ott veszti el a szüzességét, ott fog berúgni először, sőt még a füves cigiből is kaphat pár slukkot. Haját kopaszra nyírják, vagy mohikán stílusra lövik be, és még egy tetkóval is gazdagodott a görbe éjszaka végén.

Eredetinek mondható az Alpha Antichrist? Nem. Hallottunk már ilyen albumot? Hallani hallottunk, de azért ilyen őszinte, lelkes és magas minőségben íródót barom nehéz találni. A legnagyobb erőssége az, hogy ez tényleg egy bármikor bepattintható album. Nem kell hozzá külön hangulat, vagy megfelelő atmoszféra. A nyári hírszerkesztéseim állandó aláfestőzenéje volt egyik vagy másik válogatás albumuk és ez nem is volt véletlen. Hallgattatja magát és szórakoztat az összes dal. Ez se lesz mindenkinek az ínyére, de azért meglepődnék, ha tényleg semmi pozitívumot nem találna benne egy olyasvalaki, aki legalább egy kicsit is szereti ezt a műfajt. Ez a Chadek albuma és ezt büszkén is hirdeti a Syphilitic Vaginas. Bárkit megfertőz a vírus, ha közel engedi magát hozzá.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.