Tankcsapda – Feketére festik a kék Dunát

Hard Rock Magazin

Az idei évben már másodszor jelentkezett új dallal a Tankcsapda zenekar, akik élőben vadiúj látványvilággal körbevéve mutatják be a Budapest Parkban a friss szerzeményt.

Két nappal a Tankcsapda-nagykoncert előtt debütált a zenekar Johann Strauss Kék Duna keringőjének dallamfoszlányaival startoló legújabb nótája és a hozzá tartozó videóklip. A Pesten megjelent Isten című dal élő premierje szeptember 22-én a Budapest Parkban lesz, ahol teljesen új látványvilág fogadja a nagyérdeműt. A zenekar látványvilágáért felelős Fejes Tomcsi a technikai stáb néhány tagjával egy internetes posztban búcsúzott el a négy éve látható vizuáltól. Az újjal pénteken találkozhatnak a rajongók, de addig is bárki megnézheti a Tankok új videóját, aminek az a FINAL Productions-stáb az alkotója, akik a korábbi dalhoz is elkészítették a filmet. A MOL Campuson forgatott jelenetek a srácok szerint rohamléptékben készültek el, ugyanis a banda a pénteki koncert előtt szeretett volna kijönni a klippel. Egy interjúban nyilatkozták, hogy a felvételek után két nappal már megkapták az első vágott verziót, és ebben az esetben szinte semmit nem változtattak rajta.
„Folyamatosan születnek az új dalaink, legutóbb nyár elején, júniusban jött ki az Ez az a nap”. – nyilatkozta Lukács Laci. „Hamarosan egy komplett új lemeznek is nekiállunk, de addig is szerettünk volna mutatni még egyet az új témák közül. Ez a dal, a ’Pesten megjelent Isten’ a ’csapda lazább, dallamosabb arcát mutatja, leginkább a zenekar korai, punk and roll korszakát idézi.” A dalhoz készült klipet ismét Nagy Bence rendező és a FINAL. Productions készítette, ezúttal egy igen exkluzív helyszínen. „A klip sokrétű előkészítő munkát és egy nagyon hosszú forgatási napot igényelt és jelentett mind a stáb, mind a zenekar és ugyan így a helyszínt biztosító MOL Campus dolgozói számára is.”-árulta el Fejes Tamás. „A MOL és a Tankcsapda együttműködése 2010 óta tart és többet takar, mint sima szponzoráció, közösen időről időre különleges dolgokat tudunk létrehozni, olyanokat melyek többek, mint egy logómegjelenés.” A forgatás izgalmasan kezdődött, a Tankcsapda frontemberét közel 3 órán át, 120 méter magasan, egy emelőkosár segítségével lógatták ki az épület mellett és a szerepe szerint még ablakot is pucolt Lukács Laci. Ami a magasságot illeti, ezúttal az is elmondható, hogy a Tankcsapda még sosem zenélt ilyen magasan. A klip kedvéért felköltöztették a teljes felszerelésüket a torony legmagasabb pontjára, ezzel megdöntötték 2010-ben felállított saját rekordjukat, amikor is az Andrássy úton, a Párisi Nagyáruház tetején koncerteztek. „Látványos videóklipet szerettünk volna készíteni a Duna partján.” – folytatta Sidlovics Gábor a zenekar gitárosa. „Így nem volt kérdés, hogy Budapest legmagasabb és legmodernebb épülete, a MOL Campus jó helyszín lehet erre, nem csak a magassága, de a hight-tech irodai környezet is jól passzolt a dalhoz. Látva az eredményt szerintünk megint egy olyan dolog született, amit mindhárman nagyon szeretünk és reméljük a rajongók is így lesznek vele!”
A szeptember 22-i koncerten az A Király Halott lesz a bemelegítő fellépő, jegyek kaphatók a Budapest Park honlapján, részletek az esemény Facebook-oldalán.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.