Ciconia – spanyolok a RIFF-ben

Fémforgács

Szeptember 1-jén a spanyol Ciconia a fővárosi RIFF klubba látogat, ahol a hazai Innerverse és a Béton Brut társaságában mutatja meg milyen is az aktuális Animal Chapters lemez. A bandát egyébként már elcsíphettétek Veszprémben, 7-én pedig még Esztergomba is mennek.

Mutassátok be a zenekart, kérlek!

A Ciconia egy 9 éve alakult InstruMetal power trió, négy albummal és egy akusztikus EP-vel a hátunk mögött. Ez idő alatt kiterjedt turnékat indítottak Európa-szerte, és felléptek a legjobb fesztiválokon, mint a Resurrection Fest és a Z Live.”

Idén tíz évesek vagytok. Milyen mérföldkövek jellemzik az utatokat?

Mint már említettük, az élő előadásban hiszünk, ezt tanúsítja, hogy eddig több száz koncertet adtunk. A Winterize című albummal a Mondo Sonoro magazin az év legjobb albumának választott bennünket a régiónkban. Lengyelország, Németország és Litvánia egyes területein teltházas koncerteket adtunk, és minden új turnéval újabb rajongókat szerzünk a kontinensen.

Szándékosan instrumentális a zenekar? Volt olyan, amikor gondolkodtatok, hogy énekes irányba fordultok?

Az instrumentális zene nem mondja meg a hallgatónak, hogy mit gondoljon, amikor meghallgat egy dalt. Megadja a szabadságot, hogy azt érezzük, amit akarunk; minden ember másképp érzi és lehetővé teszi, hogy a zeneszerzés során ugyanúgy kifejezzük magunkat. Ezen a legújabb albumon néhány hagyományos kórussal és énekkel azért kacérkodtunk. Soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő, de egyelőre továbbra is maradunk ennél a hangszerelésnél.

Mutassátok be a spanyol metal színteret, légyszi! Kérlek, koncentráljatok az undergroundra! Ajánljatok fel néhány zenekart!

A spanyol underground zenei színtér tele van rendkívül tehetséges zenekarokkal. Ilyen például Jardín Delacroix, a Morphium, a Syberia és a Vita Imana.

Idén jelent meg a negyedik lemezetek, ami most egy hosszabb szünet után érkezett. Mi ennek az oka?

Négy évvel ezelőtt adtuk ki a Meraki lemezt. Idén jelent meg a legújabb albumunk, az Animal Chapters, amely hihetetlen fogadtatásban részesült. Egy modernebb és súlyosabb hangzás felé mozdultunk el, eltávolodva attól a post rock hangzástól, amivel korábban dolgoztunk.

Meséljetek nekünk a LIVE Underkovid DVD-ről!

A DVD elkészítése eléggé összetett volt, mivel a világjárvány kellős közepén voltunk, és nehéz volt koncerteket szervezni.
A koncertet ülő, maszkot viselő közönséggel kellett megtartanunk, de ezt a pillanatot egy DVD felvételével szerettük volna megörökíteni, mivel abban az évben a Meraki című albumhoz kapcsolódó turnénk utolsó állomásai elmaradtak, ami a turné végét jelentette.

Jártatok már Magyarországon (zenekarként vagy személyesen)?

2015. április 22-én a budapesti G3-ban léptünk fel. Nagyszerű emlékeket őrzünk arról a koncertről.

Ismeritek a magyar rock/metal szcénát?

Nem sok zenekart ismerünk a szcénából, de azon a budapesti koncerten a Dreamgrave-vel és az At Night I Fly-jal osztoztunk a színpadon.

Ezen a turnén 3 koncertet adtok 3 helyszínen. Ez nem szokványos. Mesélj erről, kérlek! Milyen elvárásaid vannak a koncertekkel kapcsolatban?

Szeretünk minden városban játszani, ahol csak tudunk, új határokat nyitni és minél több emberhez eljutni. Számunkra három koncertet adni egy országban normális dolog.

Mesélj a terveitekről és céljaitokról!

A jövőbeli terveink között szerepel még több zene kiadása és a turnézás folytatása ezekkel az új anyagokkal.

Köszönjük az interjút, nagyon izgatottak vagyunk, hogy játszhatunk ezeken a koncerteken!

Introduce the band, please!

“Ciconia is an InstruMetal power trio created 9 years ago, with 4 albums and 1 acoustic EP under their belt. During this time, they have embarked on extensive tours throughout Europe and performed at some of the best festivals such as Resurrection Fest and Z Live.”

The band will be 10 years old in 2023. Let’s talk about the milestones, please!

– As we mentioned before, we believe in live performances, which has led us to do hundreds of concerts.
With the album “Winterize,” we were selected as the best album of the year in our region by the magazine Mondo Sonoro. We’ve sold out shows in some areas of Poland, Germany, and Lithuania, and with each new tour, we gain more fans across the continent.

Why do you prefer instrumental music? Have you ever thought about writing songs with vocals?

Instrumental music doesn’t tell you what to think when you listen to a song. It gives you the freedom to feel whatever you want; each person feels it differently and allows you to express yourself in the same way when composing. In this latest album, we’ve flirted with some traditional choirs and chants.
You never know what the future holds, but for now, we’ll continue to stick with being instrumental.

Introduce the Spanish metal scene, please! Please focus on the underground. Offer some bands.

The Spanish underground music scene is filled with highly talented bands. For example: Jardín Delacroix, Morphium, Syberia, and Vita Imana.

This year you released the fourth album, Animal Chapters. You released a live album in 2021, but why spend 4 years between the studio albums?

Four years ago, we released “Meraki.” This year, we’ve released our latest album “Animal Chapters,” which has received an incredible reception. We’ve shifted towards a more modern and heavy sound, moving away from the Post Rock sound we used to work with.

Tell us about the Live Underkovid DVD!

The DVD was complex, as we were in the midst of the pandemic and it was difficult to organize concerts.
We had to hold the concert with a seated audience wearing masks, but we wanted to immortalize this moment by recording a DVD, since that year our final tour for the album “Meraki” was canceled, marking the end of the tour.

Have you ever been to Hungary (as a band or as a person)?

On April 22, 2015, we performed at G3 venue in Budapest. We hold great memories of that concert.

Did you know the Hungarian rock/metal scene?

We don’t know many bands from the scene, but at that concert in Budapest, we shared the stage with Dreamgrave and At Night I Fly.

On this tour, you have 3 gigs in 3 venues. It’s not usually. Tell me about it, pls! What are your expectations for the gigs?

We enjoy playing in every city we can, opening new frontiers, and reaching as many people as possible. For us, performing three concerts is something normal.

Tell me about your plans and goals, pls! Are you a planning band at all?

Our future plans involve releasing more music and continuing to tour with all this new content.
Thanks for the interview, we are really excited to play all these gigs!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.