Like Humans: az első előzetes az őszi új Myrkur-lemezről

Nuskull Magazin

Új dalt mutatott be Myrkur, vagyis Amalie Brunn alteregója. A folkos (atmo-)blackben utazó dán multiinstrumentalista művész negyedik albumának kiadására készül, ami a Spine címet kapta és október 20-án érkezik, ezúttal is a Relapse Records gondozásában.

A most felfedett tétel, a Like Humans – illetve maga az album is – egy igen személyes témakört boncolgat, mégpedig egy frissen anyává vált nő nehézségeit a nagyvilágban. Brunn erről így mesélt:

A dal születésekor úgy éreztem, hogy nem tartozom az emberi fajhoz, mondhatni izoláltam magam ebből a közegből. Az érintés hiánya és az anyaság első pár éve arra kényszerített, hogy olyan emberi lénnyé váljak, amire sosem gondoltam volna, hogy képes lennék. Ahogy egyszerre tapasztaltam meg ezt a rengeteg változást, óhatatlanul is késztetést éreztem arra, hogy kapcsolódjak a földhöz és az emberekhez. Az album megírása és felvétele segített a gyógyulásban és abban, hogy elérjem ezt az álmomat.

A lemezen, ami az énekesnő szerint mellőzi a műfaji röghöz kötést, és leginkább az érzelmi kontúrok dominálnak majd rajta, kilenc dal lesz hallható:

  1. Balfaerd
  2. Like Humans
  3. Mothlike
  4. My Blood Is Gold
  5. Spine
  6. Valkyriernes Sang
  7. Blazing Sky
  8. Devil in the Detail
  9. Menneskebarn

//www.youtube.com/watch?v=7t4XgTEwI08

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.