Sharon den Adel: "Mindig lenyűgözött a közel-keleti nők bátorsága"

Fémcsajok

A júniusban, Franciaországban megrendezett Hellfesten a Within Temptation is koncertet adott, a bulin pedig egy vadonatúj dalt debütáltatott a zenekar, Bleed Out címmel.

A csapat három éve szorgosan adja ki a kislemezeket - Entertain You, The Purge, Shed My Skin, Don't Pray For Me, The Fire Within, Wireless és a szóban forgó dal - , valamint új albumukon is dolgoznak, amelyről azonban eddig semmi konkrétumot nem tudni.

Sharon den Adel énekesnő most a Bleed Out születéséről mesélt. A banda rajongói biztosan tudják, hogy a frontasszony gyermekkorában édesapja munkája miatt tíz különböző országban is élt, ahogy ő egyszer fogalmazott: inkább érzi magát világ-állampolgárnak, mint holladnak. 

Amikor Sharon felnőtt, Hollandiában maradt, de szülei továbbra is több országot láttak.

A Bleed Out az iráni nők jogairól szól. Amikor a szüleim közel-keleti országokban éltek, sokszor meglátogattam őket. Az ott eltöltött időmnek köszönhetően erős kötődésem van a világ azon szegletéhez. 

- magyarázta az énekesnő.

Iránt korábban Perzsia néven ismerhettük, majd az 1979-es forradalmat követően az ország hivatalos neve Iráni Iszlám Köztársaság lett. Bár az alkotmány szerint vallásszabadság van, a lakosság 90%-a a siíta muszlim vallás követője, ennek megfelelően a nők jogai meglehetősen korlátozottak. Például férjük engedélye nélkül a lakást sem hagyhatják el. 

Hihetetlenül lenyűgözött az ottani fiatal nők bátorsága, akik úgy égették el a kendőjüket, hogy tudták, ezért börtönbe kerülhetnek vagy meg is halhatnak. Ez szívszorító.

- zárta sorait Sharon, egyúttal az együttes legutóbbi hírleveléből az is kiderült, hogy a dalhoz augusztus 18-án videoklip is érkezik.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.