Clone – Queen – single

Fémforgács

A glam hatásokkal átitatott hard rock banda, a vancouveri Clone nemrégiben jelentette be legújabb kislemezének megjelenését a ZeroTrophy Records gondozásában. A Queen c. dalhoz egy videoklipet is készítettek. A Clone dallamvilága buja rock ‘n’ roll kollázs, a 70-es évek glamjének flitteres hivalkodását ötvözi a korai punk barkácsoló gitárcsapásaival, és mindezt a kortárs pop merész énekhangjával ékesíti. Az ismerős, mégis teljesen egyedi hangzású Clone feleleveníti a (zenei tablókról ismert) dicsőséges időket emlékeztetve minket arra, hogy miről is szól a rock and roll. Új kislemezüket, a Queen-t Nagy Katalin, valamint a történelem számos más nagyhatalmú nőalakja ihlette.

A világjárvány ideje alatt írt dalokhoz a zenekar sorozatokat nézett inspirációért, mint pl. a Game of Thrones és a The Crown, valamint dokumentumfilmeket a már említett Nagy Katalinról. Juniper Watters énekesnő így magyarázta az összefüggést: „Így tisztelegtem azok előtt a bátor nők előtt, akik harcoltak és győztek egy férfiak által uralt világban„. Watters azt is hozzáteszi, hogy rendkívül inspirálja a drag kultúra, és nagy támogatója a drag közösségnek. Ő maga biokirálynőként azonosítja magát, és a Queen című kislemez egyben a drag karakterének, Rocket Science-nek az ünneplésére is szánja.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.