Michael Sweet 7 jótanácsa fiatal zenészeknek

Hard Rock Magazin

Michael Sweet, aki nemcsak a Stryper alapító gitáros-énekese 1983 óta, de a Boston frontembere is volt 2007 és 2011 között, 7 pontban összegezte élettapasztalatait közösségi oldalán.

„Ha visszamehetnék 1980-ba az összes megszerzett élettapasztalatommal, mit mondana a 17 éves Michael Sweet a mai feltörekvő fiatal zenészeknek és zenekaroknak?
1. Légy alázatos! Ne ragadtasd el magad attól, hogy rád irányul a figyelem és népszerű leszel! Egy nap majd rájössz, hogy nem vagy sebezhetetlen, és akkor azt fogod kívánni, bárcsak hamarabb tudtad volna.
2. Légy okos! Ne add el magadat! Küzdj a jogaidért, még akkor is, ha ez egy lehetőség elvesztésével jár! Ne hagyd, hogy elvegyék azt, ami jogosan a tiéd, amiért keményen megdolgoztál! Adódik jobb alkalom, várd ki!
3. Ne panaszkodj! Ha egyszer elkezded, nehéz abbahagyni, nagyon gyorsan átterjedhet a környezetedre, és nagyon nehéz felülemelkedni a negativitáson, amit magával hoz. Maradj pozitív és hálás!
4. Légy csapatjátékos! Ne várd el, hogy megkapj mindent, ha te nem adsz semmit! Tedd a dolgod és járulj hozzá a csapat sikeréhez! Közös munkával el tudjátok és el is fogjátok érni a céljaitokat. Sokkal boldogabb leszel, ha ez sikerül, és jobban fogjátok tisztelni egymást.
5. Koncentrálj a dalokra! Sok fiatal zenész nem érti ennek a fontosságát, pedig hiába tudsz úgy tekerni, mint senki más, ha nincs egy jó dalod, akkor semmid sincs. A dal, a szöveg, a dallam az, amire rámozdulnak az emberek, nem az, hogy másodpercenként hány hangot játszol le.
6. Játssz szenvedéllyel! Az emberek tudni fogják, hogy ez őszinte vagy sem. Mindig szívből jövően játssz, legyen eredeti az, ahogyan csinálod! Légy egyedi, légy vezető, ne pedig követő!
7. Légy követendő példa! Ha már sikereket értél el, lássák benned a példaképet! Inspiráld, bátorítsd és segítsd az embereket! Amikor 40 év elteltével visszatekintesz, örülni fogsz, hogy megtetted.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.