Szerdán Architects, Sleep Token és Heriot a Budapest Parkban

Hard Rock Magazin

Az egyik legismertebb angol metalcore csapat, az Architects már 11. alkalommal lép fel hazánkban augusztus 2-án. A Budapest Park színpadán osztozik a titokzatos és egyre népszerűbb Sleep Tokennel és a Heriottal.   

Az Architects utoljára 2019-ben lépett fel nálunk a Budapest Parkban, augusztus 2-án a tavaly októberben megjelent ‘The Classic Symptoms Of A Broken Spirit’ lemezükkel térnek vissza. A zenekar bebetonozta magát Anglia vezető metalcore zenekaraként a 2021-es ’For Those That Wish To Exist’ albummal, de nem féltek újból feltalálni magukat és újszerű hangzások után nyúlni, ennek eredménye az új anyag: ,,Ez a lemez sokkal élőbbnek, izgalmasabbnak és szórakoztatóbbnak tűnik, megvan benne az energia. Azt akartuk, hogy sokkal indusztriálisabb és elektronikusabb legyen, ez volt a fő küldetés. Mr. Electronic és Mr. Organic egymás mellett is megférnek” – mondta el Sam Carter, a zenekar énekese. A szövegekben bátran nyúltak sötétebb témákhoz, Sam elmondása szerint ez egyfajta lehetőséget jelent számára, hogy dalain keresztül feldolgozza a sötétebb gondolatait is, és a koncerteken sem fél az olyan témákat felszínre hozni, mint például a mentális egészség fontossága.

Az angol Sleep Token a Slipknot-frontember Corey Taylor új kedvence, sikerük az elmúlt két év egyik legnagyobb berobbanása. A műfajokon átívelő stílusban játszó és anonimitásba burkolózó zenekar a 2021-es lemezével szinte minden klubot megtöltött, a Wembley Arena-koncertjükre pedig 10 perc alatt elkelt az összes jegy. A rejtélyes csapat májusban adta ki új lemezét ‘Take Me Back To Eden’ címmel, augusztus 2-án először hallhatjuk őket Magyarországon.

Az atmoszférikus metalcore-t játszó Heriot zenéje remek kritikai fogadtatásban részesült, és nem ismeretlenek a magyar közönség számára, ’Profound Morality’ című debütáló albumukat már bemutatták idén februárban a Dürer Kertben, azóta új kislemezdalt adtak ki Demure címmel.

A koncertre jegyek még kaphatók a Funcode-nál, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.