Depeche Mode – Még az idei koncert sem ment le, de már van 2024-es dátum

Hard Rock Magazin

Több mint kétmillió jegy kelt már el a ‘Memento Mori’ turné koncertjeire világszerte, és a telt házas észak-amerikai és európai előadásokat követően a Depeche Mode újabb európai turnédátumokat jelentett be, köztük egy budapestit.

A Depeche Mode 2024-ben visszahozza a ‘Memento Mori’ koncertsorozatot Európába! A turné téli köre január 22-én indul a londoni O2 Arénában, Budapesten az MVM Dome-ban lépnek fel március 26-án!

A Depeche Mode 29 új európai dátumot jelentett be az Európában, Mexikóban, Kanadában és az Egyesült Államokban idén nyáron és ősszel zajló stadion- és arénakoncertek után, amelyekkel a turné 2024-ben is folytatódik. Így további rajongóknak is lehetősége lesz megtapasztalni a ‘Memento Mori’ koncertek nyers érzelmi erejét, amelyet a Rolling Stone magazin „az élet és a zene lenyűgöző ünnepének” nevezett. Eddigi több mint kétmillió eladott jegyével a 110 állomásos koncertkörút a Depeche Mode egyik leghosszabb turnéja lesz, egyben a 2023-as év egyik legnagyobb világ körüli turnéja.

Több mint 100 millió lemez és 35 millió koncertjegy eladásával a háta mögött a Depeche Mode továbbra is egy folyamatosan fejlődő és egyedülállóan nagy hatású zenei erő maradt. A zenekar 2023. március 24-én, a turné indításával egy időben adta ki 15. stúdióalbumát, a ‘Memento Mori’-t, melynek első kislemezét, a Ghosts Againt „hipnotikus”-ként (Rolling Stone), „pompás, fülbemászó dal”-ként (Revolver) jellemezték.

A mostani turnén a Depeche Mode ismét együttműködik a svájci Hublot luxusóragyártóval, akik támogatják a zenekar jótékonysági törekvéseit. A turné alatt a Hublot és a Depeche Mode segíti a ‘Conservation Collective’-et, amely alapítványok globális hálózata, és amely alulról építkező környezetvédelmi kezdeményezéseket támogat, különös tekintettel a műanyagszennyezés elleni küzdelemre, valamint a hulladékgazdálkodásra és a környezet tisztítására irányuló projekteket. Ezen felül a Depeche Mode együttműködik a Live Nation Green Nation csapatával is, hogy csökkentse az egyszer használatos műanyagok felhasználását, az élelmiszer és egyéb hulladék mennyiségét, valamint javítsa az újrahasznosítást a turnéhelyszíneken.

A budapesti koncert jegyeihez elsőként a regisztrált Live Nation-tagok juthatnak hozzá július 13-án 11 órától. A teljeskörű jegyértékesítés július 14-én 11 órakor indul. További információk az esemény Facebook-oldalán.

Aki viszont még idén szeretné látni őket, az siessen a maradék jegyekért, mert a Puskás Arénában július 28-án lép fel a Depeche Mode!

Depeche Mode

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.