A Helmet novemberben ismét Budapesten játszik

Rockvilág.hu online rockmagazin

Page Hamilton már többször is kinyilatkoztatta, Budapest az egyik kedvenc városa, így mármár természetesnek mondható, hogy az őszi európai turnéból most sem marad ki Budapest. A Helmet november 25én tér vissza hozzánk új lemezével, az Analog Music Hallba. A zenekar rajongóinak a 2016os megjelenésű Dead to the World című album óta a 2021ben megjelent koncertfelvételekből összeválogatott Live and Rarere keresztelt lemezzel kellet beérniük, viszont azt rebesgetik, Hamiltonék épp gőzerővel dolgoznak kilencedik, Left című konceptalbumukon, amit novemberben élőben is megízlelhetünk majd. Na nem, mintha aggódni kéne, új album hiányában is bőven van miből összeválogatni egy tökéletes setlistet.


Az 1989ben New Yorkban alakult metálzenekar egyetlen állandó tagja az oregoni születésű Page Hamilton, aki annak idején jazzt tanulni költözött a nagy almába. Itt aztán hamar rátalált az ihlet, és fejébe vette, olyan zenekart szeretne alapítani, mely különös hangolásokkal, jazzszerű ritmikával és harmóniákkal operál, azonban egészen más, mint bármi, amit addig hallott. Sok Sonic Youth, Killing Joke és Big Black lemez meghallgatása után Henry Bogdan basszusgitárossal, Peter Mengede gitárossal, John Stainer dobossal és persze a frontember Hamiltonnal megalakult a Helmet. Debütáló lemezük a Strap it on rögtön bemutatta a csapat nyers erejét, és hamar az Interscopehoz szerződtek, hogy aztán 1992ben kiadják áttörést jelentő albumukat, mely a Meantime címet viseli. Rövidebb hosszabb szünetek ugyan néha történtek, viszont 2010 óta Kyle Stevensonnal a dobok mögött, Dan Beemannel a gitároknál és Dave Caseszel a basszusgitáron állandó felállásban gőzerővel hirdeti az igét a Helmet. Mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, a zenekar turnéi ugyanis lassan 15 éve mindig megállnak Budapesten, legutóbb azonban 2019ben láthattuk őket a banda harmincadik születésnapját megünneplő koncertkörúton. November 25én azonban ismét visszatérnek hozzánk az Analog Music Hallba, ahol a régi és új rajongók összegyűlve kiabálhatják ki magukból a kikiabálni valót és bólogathatják meg a megbólogatni valót.


Jegyek már kaphatók a
www.livenation.hun.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.