Blind Myself – Kilenc év után új lemezzel tértek vissza

Fémforgács

Kilenc év után új lemezzel tért vissza a Blind Myself. A zenekar hetedik soralbuma Az idő dönti el címet viseli, amire 13 dal került fel, melyek a csapat egy új arcát, irányát mutatják meg mind zenei, mind pedig filozófiai szemszögből, mindezekről Tóth Gergely így beszélt:

Zenekarom, a Blind Myself 2016-os feloszlása eleinte fájdalommentes volt számomra. A színpad – munkám miatt – továbbra is az életem részét képezte, de a zenélés kreatív folyamata napról-napra egyre jobban kezdett hiányozni. Barátom/zenésztársam Horvi fogalmazta meg ezt nekem pár évvel a Blind búcsúbulija után, hogy szerinte nagy szükségem lenne az alkotásra. Elkezdtünk ketten demózgatni. Először a Nuncsaku elnevezésű rap/metal projektnek álltunk neki. Így született meg Wolfie-val a Valláskárosultak című dalunk, ami már jó pár éves, de csak most lát majd napvilágot ráncfelvarrva az új Blindon. Aztán valamiért a ‘Csaku nem akart elindulni, ezért egy másik projektre nyergeltem át. Három számot és klipet készítettem álnéven, ez volt a Főellenség. Nagyon szerettem csinálni, vicces ügy, egyszer lehet folytatom még. A covid után végre ráfordulhattunk a Blinddal egy újabb Emlékeztető Szuris koncertre. Felvetődött közöttünk, mi lenne, ha írnánk 1-2 dalt hozzá. Ebből végül majd kétéves alkotófolyamat lett, 13 dal született. Ez lesz “Az idő dönti el”, ami június 5-től 11-ig jelenik majd meg. Egy hétig, naponta 2 dalt és hozzá 2 videóanyagot hozunk majd ki. Nem teljes körű visszatérés lesz, továbbra is inaktívak maradunk, csak nagyritkán fogunk koncertezni. De ezt a lemezt nagyon jó volt csinálni, iszonyatosan élveztük a munkát. Szuper volt Pálinkás Tomival újra a dalszövegeken pörögni, barátságunk új szintre emelkedett miatta. Nagyszerű volt a Dzsúdlóval készült közös trekken melózni, és persze zseni volt a régi zenésztársakkal a lemezkészítés minden pillanata. Klasszikus módon rögzítettünk, stúdióban dobolással, a gitárok, a szintik, minden “kézműves munka”. Bodnár Péter producer fantasztikus munkát végzett, imádjuk a végeredményt. Reméljük nektek is bejön majd.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.