Rainbow – Bajba került egy képviselő a Kill The King miatt

Hard Rock Magazin

Egy brit politikus bajba került, miután nem sokkal III. Károly megkoronázása után posztolta a Rainbow Kill The King örökzöldjét a legnagyobb közösségi oldalon.

Dave Jones munkáspárti tanácsos, a dél-walesi Conwy megye képviselőtestületének megválasztott tagja kellemetlen helyzetbe került, miután saját Facebook-oldalára feltöltött egy képet a conwyi várkastélyról és aláfestő zeneként használta a Rainbow zúzós hardrock-örökzöldjét, a Ronnie James Dio által énekelt Kill The Kinget. Ez a tette III. Károly megkoronázása után pár nappal kicsapta a biztosítékot a választóinál, be is panaszolták a Munkáspárt vezetőjénél, Keir Starmernél.

Dave Jonesnak eszében sem volt megsérteni az új uralkodót és királypárti honfitársait: „Van egy Facebook-oldalam, ami egy információs oldal, ugyanakkor az én személyes profilom is. Kerestem egy képet a Conwy-Kastélyról és ehhez adtam hozzá a Rainbow dalát.”

A kastély a tizenharmadik században épült, amikor I. Edward király meghódította Walest az 1280-as években (a királyról és ezekről az időkről szól Arany János A walesi bárdok balladája). „Ezért használtam a Kill The King című dalt, mely egy középkorban játszódó film zenéjére emlékeztet – érvelt a politikus.  – Semmi köze III. Károly királyunkhoz, csak az járt a fejemben, hogy ezt a csodás kastélyt I. Edward építette. Ő pedig már rég meghalt. Ha ezzel megsértettem royalista érzelmű honfitársaim, üzenem nekik, ez nem III. Károlyról szól.”

A képviselőtestület szóvivője később azt nyilatkozta, hogy ezt a tanácsos személyes posztként rakta ki és hivatalosan nem tükrözi álláspontjukat.

A kastély egyébként valóban gyönyörű, 1986-ban a világörökség részének nyilvánították.

Conwy

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.