Debütál a Biffy Clyro-tagok noise-os side projectje, az Empire State Bastard

Nuskull Magazin

Egy ideje már tudvalevő volt, hogy a Biffy Clyro énekese és turnégitárosa – vagyis Simon Neil és Mike Vennart – egy új formáción töri a fejét, most pedig végre dalban is debütált az Empire State Bastard. A Harvest egy, az anyazenekar hangzásától meglehetősen elütő (mondjuk ez is várható volt), az noise-os téma lett, ami néha a grindos vágtáktól se riad vissza.

A duó egyébként a Roadrunnernél talált otthonra, és a napokban meg is járatják az új jövevényt az Egyesült Királyságban, illetve nyáron az ország fesztiváljait is beveszik majd. Ugyanakkor ketten nem lenne az igazi, épp ezért csatlakozik hozzájuk egy nem kisebb élő legenda, mint Dave Lombardo, aki a Slayertől kezdve a Suicidal Tendenciesen át a Testamentig tucatnyi metal- és hardcore-bandában ütötte a bőrt, vagy vendégeskedett egy-egy album erejéig – és amúgy ezt a számot is ő dobolta fel. Hozzájuk csapódik még bőgőn Naomi Macleod a Bitch Falconból, és meg is vagyunk.

A banda keletkezésére Simon úgy emlékezik vissza, hogy az ESB írmagja a Biffy turnéi közepette fogant meg, amikor a buszban töltött órák/napok alatt a legavantgárdabb és esetenként a legelborultabb zenéket mutogatták egymásnak, ami csak eszükbe jutott. Ezért a duó egyáltalán nem veti meg a kísérletezést, és mindent ki is akarnak próbálni, amit csak a metal tartogat számukra. Tehát még az is elképzelhető, hogy a következő dal már teljesen más lesz. Az énekes még hozzátette, hogy erre miért is van “szüksége”:

Szeretem olyan helyzetekbe keverni magam, amikor azt érzem, hogy “ezt nem szabadna megtennem – szóval akkor pont ezt fogom tenni.” Nem szeretem ismételni magam, a lemezek közt mindig késztetést érzek arra, hogy valami elbaszottat kreáljak. Ez az, ami aztán mindig visszaterel a Biffyhez, amit most jobban is imádok, mint eddig valaha.

//www.youtube.com/watch?v=fj84W-9YUlA

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.