Epica és Apocalyptica – Közös dal a közös koncert előtt

Hard Rock Magazin

Co-headliner turnéval érkezik március 22-én az Epica és az Apocalyptica: a holland szimfonikus metál és a finn csellómetál hősei a Barba Negra Red Stage-en lépnek fel a Wheel felvezetése után. Egy közös dalt is összehoztak az együttes turné tiszteletére.

Az Epica és az Apocalyptica co-headliner, vagyis két főzenekaros turnéra indult, ennek keretében érkeznek Budapestre márciusban, azaz mindkét banda teljes hosszúságú műsort ad a Barba Negrában. A koncertsorozat több halasztás után indult el idén januárban, a zenekarok pedig eseménydús időszakot tudhatnak a hátuk mögött.

Az Epica tavaly ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját: a két évtized alatt 1 millió lemezt adtak el, az online felületeken pedig több mint 300 millió meghallgatással büszkélkedhetnek. Pályafutásuk alatt nagyszerűen ötvözték a metálzenét az operákra jellemző énekbetétekkel, és ezt a teljesítményt világszerte rajongók tömegei értékelik: több mint 1000 koncertet adtak már 60 különböző országban.

Tavaly pályafutásuk néhány korábbi darabjának újrakiadásával ünnepelték az évfordulót: különböző formátumokban ismét elérhetővé vált az első három, azaz a ’The Phantom Agony’, a ’Consign To Oblivion’ és a ’The Score’ című lemezük, ráadásul némi bónusztartalommal kiegészülve. Emellett megjelent egy 2006-os amszterdami koncert felvétele is ’Live At Paradiso’ címmel, 4K-ra feljavított minőségben. Egy másik friss koncertkiadvány a ’We Will Take You With Us’, ami a zenekar első nagyobb lélegzetű tévés koncertfelvétele és egyben első DVD-kiadványa volt. Ez a régóta beszerezhetetlennek számító felvétel is újra megjelent, továbbá a csapat a Never Enough című régi klip feljavított változatát is publikálta.

Az Apocalyptica sem unatkozott tavaly: a finnek egy különleges EP-t adtak ki, amiben saját stílusukban dolgoznak fel igazi klasszikusokat: a ’Metal Classic, Classic Metal’ lemezen hallható Rimszkij-Korszakov Dongó című tétele, Beethoven 5. szimfóniájának egy részlete és Ravel Bolerója is. Eicca Toppinen szerint új nagylemez a következő évben várható, ugyanakkor igyekeznek alkalmazkodni a modern, digitális világ kihívásaihoz, és ezért időről időre előállnak valamilyen újdonsággal. Ennek jegyében készült az I’ll Get Through It klipje is, amiben a már jól ismert énekes, Franky Perez mellett nem más, mint Geezer Butler játszik.

A most futó turnéra időzítve az Epica énekesével, Simone Simonsszal gondolták újra a 2020-as ‘Cell-0’ album Rise című dalát.

Március 22-én a két headliner előtt egy finn progresszív metál csapat, a Wheel is játszik a Barba Negrában. Ők két nagylemez után tavaly novemberben adták ki ’Rumination’ című új EP-jüket, amiről a Blood Drinker biztosan elhangzik majd a koncerten.

a Concerto Music bemutatja: The Epic Apocalypse Tour 2023
Barba Negra Red Stage, Budapest, 2023. március 22., szerda, 19 óra
Epica, Apocalyptica, Wheel koncertek
Belépő: 10.900 Ft, a koncert napján 12.900 Ft.
Jegyek kaphatók a Rock 1 és a Tixa oldalain. A korábbi dátumokra megváltott jegyek érvényesek.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.