Running Wild – Elhunyt a klasszikus felállás egyik tagja

Hard Rock Magazin

Elhunyt Majk Moti, a Running Wild ikonikus lemezeinek gitárosa, aki eleinte Michael Kupperként, majd művésznevén 5 éven és 4 stúdióalbumon át volt a zenekar tagja és számos dalának szerzője. 

65 éves korában elhunyt a Running Wild klasszikus felállásának gitárosa, Majk Moti. Michael Kupper néven látta meg a napvilágot 1957. augusztus 29-én a németországi Wuppertalban. 1985-ben csatlakozott a Running Wildhoz, ahol tagja volt a banda klasszikus kvartettjének. Közreműködésével jelentek meg a zenekar ikonikus és máig a legjobbnak tartott albumai, mint a ’Branded And Exiled’, az ’Under Jolly Roger’, a ’Port Royal’ és a ’Death Or Glory’, amelyek nemcsak a kalózmetál, hanem az egyetemes zenetörténelem alapvetései is. Öt évig volt tagja a bandának, de a rajongók a mai napig ezt az öt évet tartják a zenekar aranykorszakának. Miután 1990-ben távozott, 15 évig programozóként dolgozott, majd az Armscreen Group digitális reklámcég munkatársa volt. 2010-ben feltűnt az Orden Ogan We Are Pirates! videójában, a banda főnöke Sebastian „Seeb” Levermann így búcsúzott a banda nevében barátjuktól: „Nyugodj békében, drága Majk! Te voltál az egyik legkedvesebb ember, akivel valaha találkoztunk. Vicces, intelligens és nyugodt, mindenki örült neki, hogy itt voltál. Köszönöm a nagyszerű emlékeket és hogy a barátom voltál.”
Nyugodjék békében!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.