Amorphis – Újra Emma-díjat nyertek

Fémforgács

Kétszeres Emma-díjat (ami a finn Grammy-nek fele meg) nyert az Amorphis. Egyiket az “Év metal albumának” titulált 2022-es Halo című albumukkal, a másikat pedig a nemzetközi zeneexportért. Minderről Esa Holopainen gitáros a következőket mondta:

Szent ég! Kiitos Suomi! Az Amorphis két Emma-díjat nyert! Egyet a Halo-ért az Év metal albumaként és egy különdíjat a nemzetközi zeneexportért. Igazán szívet melengető érzés, hiszen az a rengeteg erőfeszítést a Halo-ba tettünk most meghozta az eredményét. Köszönet Jens Bogrennek, aki a legcsodálatosabb és legigényesebb producer. Ami az ’export-Emmát’ illeti, megtiszteltetés, hogy a zeneipar elismeri az Amorphist egy ilyen díjjal. Több mint 30 éve exportáljuk a finn metal zenét.

Az Amorphis 2009-es Skyforger albumával korábban már elnyerte az Emma Év metal albumának járó címet. Az alábbiakban Halo lemezük The Moon videóját láthatjátok.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.