Ma van Alice Cooper 75. születésnapja

Hard Rock Magazin

Alice Cooper, a shock rock keresztapja 1948. február 4-én született, 59 évvel ezelőtt kezdődött gazdag pályafutása során hatalmas rajongótáborra tett szert, zenéje és színpadi víziói több művészgenerációra is hatást gyakoroltak. Isten éltesse sokáig!

Amikor 75 évvel ezelőtt Alice Cooper Detroitban Vincent Damon Furnierként meglátta a napvilágot, a várost még nem Rock Citynek hívták. 16 évesen kezdte profi zenei karrierjét, amely döcögve indult, de az 1971-es ’Love It To Death’ korong meghozta számára az áttörést. Onnan kezdve zenekarával, majd szólóban a lemezei sorban érték el a platina vagy arany státuszt, pályafutása során több mint 50 millió albuma kelt el világszerte, a legutóbbi 2021-ben jelent meg ’Detroit Stories’ címmel. Extravagáns horrorshow-ival megreformálta a keményebb zenék színpadi megjelenítését, sokan tekintenek rá úgy, mint aki átalakította a rock’n’rollt, mint showműfajt. Háromszor lépett fel eddig hazánkban, legközelebb július 18-án láthatja őt a magyar közönség a Hollywood Vampires nevű szupergroup tagjaként.
Köszöntsük a 75 éves Alice Coopert a Powerwolf tisztelgésével, amely a híres Poison átirata.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.