Mr. Big – Jövőre újra koncerteznek

Rockvilág.hu online rockmagazin

2018. február 7-én, szerdán este, 64 éves korában elhunyt Pat Torpey, a Mr. Big dobosa, aki évek óta küzdött a Parkinson-kórral. Halálát a betegségéből fakadó komplikációk okozták. Az 1988-ban alakult Mr. Big legutóbbi albuma 2017 nyarán jelent meg Defying Gravity címmel. Eric Martin énekes, Paul Gilbert gitáros és Billy Sheehan basszer mellett továbbra is Pat Torpey volt a banda dobosa, a Parkinson-kórja miatt azonban a lemez legtöbb dalában Matt Starr dobos helyettesítette őt. Néhány éve már Starr dobolt a koncerteken is, Pat Torpey azonban mindig beült a dobcucc mögé pár nóta erejéig.

A Mr. Big énekese, Eric Martin a napokban azonban arról nyilatkozottt a The Metal Voice-nak, hogy jövőre újra koncertezni fog a Mr. Big, nem is akármilyen dobossal.

„Egyértelműen lesz Mr. Big, ez nem kérdés. 2023 közepén esedékes a dolog, több koncertünk is lesz. Lesznek amerikai bulik, és egy turnén is dolgozunk… Paul Gilbert, Billy Sheehan, illetve Pat Torpey szelleme is ott lesz velünk. Meg egy fenomenális dobos, de ezúttal nem Matt Starr. Matt most a saját ügyeivel foglalkozik, szerintem talán épp Ace Frehley-vel zenél.

Küldött egy videót, megnéztem, a Lucky This Time-ot játszotta rajta a Lean Into It lemezről, amit alig nyomtunk élőben, elsősorban miattam, mert baromi nehéz elénekelni. Olyan szinten nyomta el, amiről úgy gondolta, előnyt jelent majd neki egy meghallgatáson: dobolt, és énekelte mellé a témát meg a vokálokat meg mindent. Fenomenális volt az egész. A hivatalos közleményig nem akarom megnevezni, de baromira odatette magát, és mindenki ismeri. Ami pedig különösen nagyszerű, hogy óriási Pat Torpey-rajongó. Amikor megüti Pat pergőjét, teljesen úgy csattan a dob, mintha Pat játszana. Szerintem maga Pat is áldását adná erre a rejtélyes új emberre.”




Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.