Salvus – Készül az ötödik album

Rockvilág.hu online rockmagazin

A tavasszal bemutatott Héthatár után Senki hibája címmel újabb ízelítő dalt tett közzé jelenleg is készülő, ötodik nagylemezéről a Salvus. Az album 2023 nyarára várható, ismét Vári Gábor segítségével dolgoznak rajta, a videó pedig Lerch Péter és Nagy Viktor (Mihaszna, Carbon Head Production) érdeme.

„Az új dal ezúttal morózusabb, súlyosabb irányba indult el, egy olyan problémát boncolgatva, melyről kis túlzással mindenki tehet, de a felelősséget jellemzően senki nem vállalja érte. A megszokott kényelem feladásától való félelem, az elhibázott döntések és a teher, amit az utánunk következőkre hárítunk, mind ott bújik a sorok között.“




Ugyanakkor arra még év elején derült fény, hogy a Szabó Dani gitáros helyére 2019 karácsonyán érkező Kemencei Balázs (Stonedirt, Wall Of Sleep, AMD) gitáros és a zenekar útja zenei jellegű különbségek miatt, baráti viszonyban elváltak. Az ő helyére a banda történetében először ezúttal egy régi tag, az első két Salvus lemezen játszó Kokavecz András tért vissza tíz év után a gitárosi posztra. A megújult felállás először márciusban volt látható élőben egy rövidebb turnén, ahol a Nova Prospect és a Phoenix RT társaságában szántották fel néhány nagyváros színpadát határon innen és túl. A csapat jelenleg a lemezkészítéssel foglalkozik, így első 2023-as koncertjeik csak április környékén várhatóak, ezek dátumait az év elején teszik majd közzé.







Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.