Z!ENEMI – Megjelent a miskolci banda második nagylemeze

Rockvilág.hu online rockmagazin

A 2018-as év, és a 2019-es is igen mozgalmasra és eredményesre sikerült a Z!ENEMi életében. Megnyerték az Öröm a Zene Tehetségkutató megyei fordulóját, a program döntősei lettek, a KolorFeszten a Tankcsapda vendégeiként koncerteztek, ősszel a Paddy and The Rats és a NOMAD zenekarral járták be az országot. 2018 végére a saját dalokból összegyűlt egy nagylemezre való, így a 2019-es év első hónapjait stúdióban töltötte a csapat. Az elkészült lemez a Hallod?! címet viseli, és 2019. április 5-én jelent meg, minden létező online platformon (Google Play, Spotify, Apple Music), illetve fizikai formában, CD-n is kapható. A felvételek Miskolcon készültek a Hangart Stúdióban, Károly Tamás és Marschalkó Kristóf kezei alatt, néhány énekfelvétel pedig Budapesten a kju:Tube Stúdióban, Oláh Szabolcs közreműködésével. A keverést, a masztert Csobánczi Peti készítette Kőbányán, a TrasHill-ben.

Április 2-ára, Nagypéntekre időzítette a miskolci zenekar a második nagylemezt, a tervet sikerült is megvalósítani. A csapat a lemezt még 2019 végén kezdte el írni és 2020 tavaszára tulajdonképp már össze is állt a 10 dal túlnyomó része. Az első COVID hullám kicsit megkavarta a terveket, de nyáron folytatódhatott a munka, mi több, a vírushullámok közti balatonparti fröccsözés szünetében született az ötlet, hogy legyen a lemez címe A Második eljövetel, ha már második albumról van szó és így már a Húsvétra tett megjelenés is kézenfekvő volt. 

Már a hallod?! című első lemez is nagyon jó fogadtatásra talált, több rock-webzine, sőt még a Hammerworld is kiváló beszámolót írt róla, mi több a Hammernél Szénégető Ricsi éves válogatásába is bekerült, pedig még csak nem is metál, inkább rap-rock-funk-pop-punk crossover.

A Második eljövetel felvételei Miskolcon készültek a HangArt stúdióban, Károly Tamás és Marschalkó Kristóf kezei alatt, a keverést pedig Csobánczi Peti végezte Kőbányán és Londonban a TrasHill stúdióban. 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.