MYTRA – Dalpremier a februárban érkező Logos nagylemezről: N.I.R.A.

Logos címmel a februári HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként lát majd napvilágot a kazincbarcikai Mytra régóta ígért új albuma, a 2014-es Beta lemez folytatása, a legfrissebb előzetes dallal, a szöveges videóval kísért N.I.R.A. tétellel pedig már lehet is ismerkedni.

"Több, mint 5 év telt el a Mytra bemutatkozó nagylemezének megjelenése óta, az elektronikus, progos és death metalos elemeket, domináns szintetizátordallamokat és effekteket sci-fi ihlette dalszövegekkel tálaló barcikai zenekar most viszont egy friss dallal vezeti fel a februári HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként érkező Logos nagylemezt. Ez már a harmadik új szerzemény a friss korongról, hiszen a decemberi-januári HammerWorld extra CD-mellékletén, a Hammered 2019 téli válogatáson debütált az a Make Me Free című első új dal, a klipes Initium pedig már jól ismerheted."

 


www.facebook.com/MytraOfficialMYTRA:
Hocza Viktória - ének, billentyűk
Hocza Róbert - ének, gitár
Bidlek István - gitár
Lovas Roland - basszusgitár
Tóth Tamás - dobok
Hocza Róbert énekes-gitáros a friss dalról:

"A N.I.R.A. témája röviden az ember-gép szimbiózisról szól. Ez ma már nem számít tudományos fikciónak, mivel már számos kísérleten vagyunk túl és eredményesnek bizonyultak a számítógép és az emberi agy közötti kapcsolat létrehozására tett erőfeszítések. Belátható időn belül a jelenleg még kézben, asztalon, zsebben tartott digitális eszközeink testünk alkotóelemeivé válnak majd, és állandó segítőtársként fogják a komfortzónánkat növelni.

Viszont ez a technológiai előrelépés nagy valószínűséggel meg fogja adni a kegyelemdöfést a jelenleg is már haláltusáját vívó társadalmi kapcsolatoknak, így történelmünk hamarosan egy új történelmi korszakkal fog gazdagodni: a digitális magány ciklusával."
A Logos album a zenekar szerint az előző lemezhez képest lényegretörőbb, keményebb és kompaktabb lett, illetve a női és vokóderes ének mellett ezúttal már férfiének is hallható az újabb szerzeményekben. A hanganyag az előzőhöz hasonlóan mind a felvétel, mind a keverés és mind a mastering tekintetében otthoni körülmények között készült, és körülbelül egy évnyi munkát foglal magába.

"Bő öt évvel a Beta megjelenése után útjára engedjük az egyenesági folytatását Logos címmel. Mind a felállás terén, mind zeneileg jelentős változásokon ment át a csapat, de a ránk jellemző hangulat- és hangzásvilág továbbra is alapkövei az új dalainknak. Senkit nem akarunk bevinni a már követhetetlen stílusbehatárolások útvesztőjébe, ezért mindenkire egyénileg rábíznánk, hogy önmaga helyezze el az anyagot az általa hallgatott zenék palettáján."

 

MYTRA - N.I.R.A. (szöveges videó a 2020-as Logos albumhoz)
MYTRA - Initium (a 2020-as Logos album előzeteseként)

MYTRA - Logos
(2020/02 - HammerWorld / Nail Records)

01. Exogen
02. Human Race
03. In Vain
04. Make Me Free
05. Terminal
06. N.I.R.A.
07. Twelfth
08. The Artificiers
09. Initium
10. Enigma
11. Reditus

 

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!