Szimfonikus elektronika & goth-rockerből opera dívává váló Amy Lee – Itt az új Evanescence album!

Amy Lee, Evanescence 0 Comment

A kétszeres Grammy-díj nyertes, alt-metalt szimfonikus rockkal ötvöző Evanescence november 10-én megjelentette negyedik stúdióalbumát, a Synthesis-t. Az új lemezen helyet kapott jó pár régebbi, újragondolt slágerük, illetve új szerzemények is születtek. A nagyzenekari hangszerelés és elektronika kombinációja, kiegészülve Amy Lee virtuóz zongorázásával és hangjával, egészen misztikus atmoszférát teremt a 16 tracken keresztül.

Az Evanescence dalszerző-énekesnője és zongoristája Amy Lee, a basszusgitáros Tim McCord, a dobos Will Hunt, a gitáros-vokalista Troy McLawhorn és Jen Majura jelenleg Amerikában és Kanadában turnézik. A 28 tagú zenekarral és elektronikus megoldásokkal megspékelt Synthesis Live-tour egyedülálló, grandiózus zenei élménnyel ajándékozza meg nézőközönségétAz új koncertfelállás drámával és szenvedéllyel tölti meg a levegőt: “Amy Lee a goth-rockerből valódi opera dívává vált.” – olvasható a Variety magazin hasábjain.

Nevéhez illően a Synthesis albumon a természetes és szintetikus hangzásvilág elegye keveredik Amy Lee bravúros énekével és zongorajátékával, a banda és egy teljes szimfonikus zenekar előadásában. Utóbbi David Campbell karmester és zeneszerző irányításával domborítja ki a csapat klasszikus zenei gyökereit, az elektronikus zenei megoldásokért és effektekért pedig a banda társproducere, William Hunt és a programozó/hangmérnök Damian Taylor (BjörkThe KillersArcade Fire) a felelős.

Az albumon két új Evanescence dalt fedezhetünk fel; az Imperfectiont, mely a kiadvány első kislemeze, és amelyhez videóklip is készült, valamint a Hi-Lo-t, amiben Lindsey Stirling világhírű hegedűművész vendégszerepel. A Revolvermagazin szerint az Imperfection egy “érzelmileg feltöltött eposz, ami szembeszáll a mentális betegségekkel és az öngyilkossággal.” De a régebbi Evanescence-dalok szerelmesei is örömüket lelik majd a Bring Me to Life-hoz és My Immortal-hoz hasonló kaliberű slágerek felfrissített verzióiban.

Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  Dolores O’Riordan élete képekben

  Dolores O'Riordan élete képekben

  A hétfőn tragikus hirtelenséggel elhunyt Dolores O'Riordan halálhíre mélyen megrázta az egész világot. Nem is nagyon tudunk mi sem mit mondani a megdöbbenéstől, szavak helyett így beszéljenek a képek helyettünk. [...] Bővebben!

  Olvasd tovább

  Valószínűleg szándékos kábítószer-túladagolás okozhatta Dolores O’Riordan halálát

  Valószínűleg szándékos kábítószer-túladagolás okozhatta Dolores O'Riordan halálát

  A The Cranberries énekesnőjének haláláról a rendszeres olvasóink már biztosan tudnak, még egy hete sincs annak, hogy eltávozott közülünk Dolores O'Riordan. A 46 éves énekesnő éppen a Bad Wolves feldolgozásán segédkezett, melyben pont a saját zenekarának dalába, a Zombieba szállt ...

  Olvasd tovább

  No Obligation Fanzine – Megjelent az underground metal magazin negyedik száma!

  No Obligation Fanzine - Megjelent az underground metal magazin negyedik száma!

  Az egykori heavymetal.hu, jelenlegi No Obligation főszerkesztő Hajastól kaptunk friss híreket a negyedik No Obligaton lapszám megjelenése kapcsán.

  Olvasd tovább

  Tímár Sára – Erdélyi utakon gyűjtötte lemezanyagát a Junior Prima Díjas énekesnő!

  Tímár Sára - Erdélyi utakon gyűjtötte lemezanyagát a Junior Prima Díjas énekesnő!

  Hosszú évek óta jár népzenei gyűjtőutakon, és az ottani tapasztalások alapján jelenteti meg első szólólemezét Tímár Sára Prima Primissima Junior, Levente- és Ex Libris-díjas énekesnő. Sárát több formációból, többek közt a Sebő együttesből is ismerheti a nagyközönség. Minek nevezzelek… című ...

  Olvasd tovább

  Megjelent a negyedik No Obligation 44 oldalon!

  Megjelent a negyedik No Obligation 44 oldalon!

  Az egykori heavymetal.hu, jelenlegi No Obligation főszerkesztő Hajas mondta nekünk:"Üdvözlöm a kronosmortus.hu olvasóit! Megjelent a negyedik No Obligation 44 oldalon, ebből 12 színes. Az A4-es újság vezércikke egy ötoldalas Scott Weiland életrajz. Ehhez kapcsolódik eddigi talán legütősebb címlapunk is, amihez ...

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!