Steelheart – Klippremier – Lips Of Rain

Through Worlds Of Stardust címmel szeptember 15-én jelenik meg a Miljenko Matijevic énekes vezette dallamrocker Steelheart ötödik albuma. Lentebb meghallgatható a Got Me Runnin’ és a Come Inside című szám, valamint megtekinthető a You Got Me Twisted videoklipje, aminek nagy részét a kultikus Frankenstein-filmek rendezője, James Whale egykori brit villájában forgattak, Shonda Mackey színésznő-model vendégszereplésével (a performansz-részeket Los Angelesben vették fel). Szintén elérhető a Lips Of Rain című szám kisfilmje, amely tegnap debütált a világhálón.

A Steelheart 1990-ben adta ki nagysikerű debütáló albumát, amit főként az ‘I’ll Never Let You Go’ világ-klasszissá válása alapozott meg (példának okáért: annak idején mindössze egyetlen nap alatt adtak el 33 ezer albumot, csak Japán területén). A lemez rövid idő alatt platinává vált. A második Steelheart album ‘Tangled in Reins’ címmel jelent meg ’92-ben, szintén nagy elismeréseknek és pozitív kritikáknak örvendvén. Akkoriban azonban – a virágkorát élő grunge zene elterjedése okán – már kevesebb példány fogyott lemezeikből az USA-ban; habár Kelet-Ázsiában továbbra is az egyik legsikeresebb modernkori rockbandának számítottak. Ezen album promóciója keretében történt azonban egy súlyos baleset: 1992 Halloween-jának estéjén egy állvány szerencsétlenül fejbevágta Matijevic-et, eltörvén orrát, állkapcsán és egyes bordáit. Szinte hihetetlen, de az énekes végül a saját lábán hagyta el a színpadot, mielőtt kórházba nem szállították őt. A Steelheart’ azonban – ebben az ismert formájában – azon az estén bevégeztetett.

Négy évvel később Matijevic feltámasztotta a Steelheart egy újabb verzióját, amit Kenny Kanowski gitáros, Vincent Mele basszer és Alex Makarovich dobos társaságában tett meg. Ez a felállás rögzítette a harmadik, ‘Wait’ című albumot, ami zeneileg nagy mértékben eltért az előző két lemez stílusától; viszont helyet kapott rajta egy híressé vált, ‘We All Die Young’ című single (ami jelenleg többmillió stream-et számlál a Spotify-on). Ezt a számot később újrarögzítették a Rocksztár című flim betétdalaként, melyet Matijevic Mark Wahlberg karaktereként énekelt fel a forgatáson (mellette Jeff Scott Soto, Zakk Wylde, Jeff Pilson és Jason Bonham szerepelt a film soundtrack-jén).

A Steelheart újabb fejezete a 2000-es évek végén éledt fel: 2008-ben jelent meg Matijevic-ék negyedik nagylemeze, a ‘Good 2B Alive’, amit egy nagyszabású világkörüli turnén promótáltak. A következő turné 2016-ban valósult meg: néhány exkluzív brit koncertet adott a tavalyi évben a zenekar, de már ekkor megkezdődtek az új nagylemez munkálatai (erről itt írtunk). Mint most kiderült, a ‘Through Worlds of Stardust’ címet viselő album 2017 második felében végre megjelenhet. A kritikusok pedig már most az év egyik legkiemelkedőbb hard rock albumának titulálják ezt az anyagot.

Az új albumon Matijevic énekel és gitározik – ez utóbbit Uros Raskovski társaságában teszi. Basszusgitáron három session-zenész (James “Rev” Jones, Sigve Sjursen, Jesse Stern) is közreműködik, dobokon pedig Mike Humbert és Randy Cooke játszik. A zongora-játékok Daniel Fouché és Ed Roth nevéhez fűződnek; a nagyzenekari betéteket pedig Anthony Weeden komponálta.

STEELHEART:

Miljenko Matijevic – ének, akusztikus gitár, gitár, EBow Gitár

Zenészek a lemezen:
Uros Raskovski – gitár
James “Rev” Jones, Sigve Sjursen, Jesse Stern – basszusgitár
Mike Humbert, Randy Cooke – dobok
Daniel Fouché, Ed Roth – zongora
Kennet Kanowski – gitárszóló vendégként és néhány ritmustéma a My Dirty Girl dalban
Glen Gabriel – vonóstémák, karmester
Anthony Weeden – hangszerelés
Stockholm Strings – vonósok

Steelheart – Through Worlds Of Stardust
(Szeptember 15 – Frontiers)

01. Stream Line Savings
02. My Dirty Girl
03. Come Inside
04. My Word
05. You Got Me Twisted
06. Lips Of Rain
07. With Love We Live Again
08. Got Me Runnin’
09. My Freedom
10. I’m So In Love With You

Szólj hozzá!

Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!