Harem Scarem – United címmel májusban érkezik a kanadai dallamrockerek új albuma

United címmel május 12-én jelenik meg a legendás kanadai dallamrocker Harem Scarem új nagylemeze, a 2014-es Thirteen album folytatása. A lemez pikantériája, hogy a dalokon ismét az eredeti felállásban munkálkodik. Tehát Harry Hess énekes / producer, Pete Lesperance gitáros-billentyűs, Creighton Doane dobos és Darren Smith vokalista zenél (ez utóbbi – aki nem mellesleg a Jake E. Lee vezette Red Dragon Cartel énekese – a koncerteken a dobok mögött fog ülni). A basszusfutamokért felelős Stan Miczek azonban új tagnak számít. A banda idén ünnepli 30. születésnapját, ezért a világszerte több mint egymillió eladott lemezzel, és megannyi előkelő toplistás helyezéssel büszkélkedő csapat 2017-ben ismét útnak indul, hogy a lehető legtöbb országban és nagyvárosban bemutassák újabb albumot. Íme az eddig bejelentett 2017-es dátumok és állomások listája:

Szeptember
30 – The Music Hall, Oshawa, Kanada

Október
6 – Norma Jeans – London, Kanada
14 – The Brass Monkey – Ottawa, Kanada
20-22 – Trent University – Nottingham, UK (Rockingham Festival)

A mindeddig a világ 43 országában több mint egymillió lemezt eladott Harem Scarem a 2008-as Hope album megjelenése után oszlott fel. Öt évvel később elkezdtek keringeni a pletykák az állítólagos ‘reunion’-ról. Ennek meg is volt a valóságalapja, ugyanis a banda bejelentette, hogy 2013-ban fellép az októberi Firefest-en, mint headliner. A nagyszabású buli alkalmával eljátszották a teljes 1993-as ‘Mood Swings’ albumot (ezzel a lemezzel sosem turnéztak Kanadán kívül). Mindez egy intenzív európai és ázsiai turné, valamint a zenekar történetének második Államokbeli fellépésének (Melodic Rock Fest 3 – szeptember, Chicago) leszervezéséhez vezetett.

A reunion ötletén felbuzdulva, 20 évvel az eredeti, korszakalkotó album megjelenése után, a Harem Scarem tagjai úgy döntöttek, modern hangzásban újra felveszik a klasszikus lemez 11 dalát; plusz három bónusz track-et, “az igazi ‘Mood Swings’ irányzatból”. A Frontiers jóvoltából 2013 végén megjelent korong emellett egy bónusz DVD-t is tartalmaz, melyen az album ‘making of’-ja, és három remix-dal audió-verziója található meg.

Az ünnepet követő esztendőben, 2014 nyarának végén, a legendás kanadai rockerek bejelentették: 6 év kihagyás után visszatértek a stúdióba. A banda 13. stúdióalbuma stílszerűen a ‘Thirteen’ címet viseli – ez 2014. december 5-én jelent meg, a Frontiers jóvoltából. Harry Hess és Pete Lesperance két társa szintén régi motoros: a basszer Barry Donaghy, aki 1995 óta tart a nagy párossal, Creighton Doane pedig az ezredforduló környékén csatlakozott az akkoriban Rubber néven futó bandához. Néhány vokál erejéig ugyanakkor az eredeti dobos, az azóta a Jake E. Lee-féle Red Dragon Cartelben énekesként tevékenykedő Darren Smith is hozzájárult az anyaghoz.

Harem Scarem – United
(Május 12 – Frontiers)

01. United
02. Here Today Gone Tomorrow
03. Gravity
04. Sinking Ship
05. One Of Life’s Mysteries
06. No Regrets
07. Bite The Bullet
08. Things I Know
09. The Sky Is Falling
10. Heaven And Earth
11. Indestructible

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!