Ayreon – 3 nap alatt 5 buli

Hard Rock Magazin

2025-ben lesz 30 éve annak, hogy az első Ayreon rockopera megjelent. Ennek az évfordulónak a tiszteletére 3 nap alatt 5 koncertet adnak Hollandiában. Az ’Ayreon 30th Anniversary – An Amazing Flight Through Time’ műsorra október 31-től lehet jegyet foglalni.

Ayreon – 3 nap alatt 5 buli

Arjen Lucassen és Joost van den Broek bejelentették, hogy a ’01011001 – Live Beneath The Waves’ öt teltházas előadása után ismét készen állnak arra, hogy egy újabb izgalmas fejezetet írjanak az Ayreon élő előadásainak történetéhez. Az új produkció, az ’Ayreon 30th Anniversary – An Amazing Flight Through Time’ nevet kapta, mivel jövőre lesz 30 éve, hogy 1995-ben megjelent a debütáló ’The Final Experiment’. 2025. szeptember 12-án, 13-án és 14-én 5 koncertet adnak, az Ayreon összes eddig megjelent lemezén keresztül kalauzolva el a közönséget, amelyhez egyedülálló színpadkép, lenyűgöző látványvilág és speciális effektek társulnak. „Mivel sosem akarjuk ismételni magunkat, és mindig egyre magasabb szintre törekszünk, ez a show egészen más lesz, mint a legutóbbi, a ‘Life Beneath The Waves’ című műsor. Már keményen dolgozunk a csapatunkkal, hogy létrehozzunk egy egyedülálló színpadképet, néhány igazán klassz speciális effekttel és show-elemmel. Szóval minden bizonnyal ismét egy hatalmas életmű-produkcióra számíthattok. A normál és VIP jegyek értékesítése október 31-én indul, és ne feledjétek, hogy a legutóbbi koncertjegyek pillanatok alatt elkeltek, szóval jobb, ha siettek!” – mondta Lucassen.
„Nagyon izgatott vagyok, hogy a 30. évfordulós koncertek során élőben is eljátszhatom az Ayreon-dalok válogatását” – folytatta Joost van den Broek producer és billentyűs.

Mint mindig, sokan külföldről érkeznek, és több napot töltenek Tilburgban, ezért, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki ott tartózkodásukból, az Ayreon ismét birtokba veszi a Tilburg Centert. Lesznek különleges előadások, Ayreon mozishow-k Arjennel, mint kvízmesterrel, Ayreon sör, természetesen hamburgerek, Ayreon-zászlók, ez lesz az Ayreonauták számára az a hely, ahol együtt ünnepelhetnek az évtized Ayreon-bulija előtt és után. A fellépő énekesek és vendégek kiléte egyelőre még ismeretlen, de a kísérőzenekarban biztosan ott lesz Arjen és Joost mellett Timo Somers gitáros, Ben Mathot hegedűs, Jurriaan Westerveld csellista, Ed Warby dobos, Ferry Duijsens gitáros, Jeroen Goossens fuvolista és Johan van Stratum basszusgitáros. A tilburgi 013 Poppodium színpadán látható eseményekre a jegyértékesítés október 31-én, 16 órakor indul.

Ayreon

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.