Dream of Insomnia – A jutalom ott lesz Az út végén

Fémforgács

Dream of Insomnia – A jutalom ott lesz Az út végén

Hamarosan érkezik a budapesti djent / modern metalos Dream of Insomnia debütáló lemeze, az Emlékszilánk. A lemezről Az út végén című daluk hivatalos videóját osztotta meg a csapat.

Tavasszal sikerült bekerülnünk a Petőfi Nagylemez Program díjazottjai közé Brucker Bence mentorálása alá, aminek köszönhetően bele is fogtunk az „Emlékszilánk” című albumunk elkészítésébe. Az út végén, a júniusban kiadott Kreon című tételhez hasonlóan a jelenleg készülő és októberben debütáló lemezen foglal majd helyet. A felvételek és a háttérmunkálatok – a korábbiakhoz hasonlóan – Brucker Bence és Kökényes Dániel (AWS) támogatásával az Y Sound Stúdióban zajlottak. A kórusfelvételekben Diószegi Kiki (Down for Whatever – Stray Heart Records) és Radó Éden (Tiansen) voltak segítségünkre. A videoklip elkészítésében Kiss Peter Johnnal dolgoztunk együtt. Az út végén című dalt és a hamarosan megjelenő „Emlékszilánk” albumot a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Hajógyár, és a Petőfi Kulturális Program támogatta.

Életünk során rengeteg leküzdendő akadályhoz érkezhetünk, amelyeket kénytelenek vagyunk legyűrni ahhoz, hogy tovább haladhassunk céljaink felé. Sok-sok harc után mégis úgy érezhetjük, nem kaptuk meg azt, amit szeretnénk, hogy az út végén a megérdemelt jutalom helyett csak még több harc és küzdelem vár minket. A dal a kitartásról és az örök nyughatatlanságról szól. A borítón (és a dalhoz készült szövegvideóban) ábrázolt tűz is ennek szimbóluma.”

YouTube Video

Személyesen november 8-án, a Dürer Kert kistermében találkozhatnak velünk, ahol az addigra frissen megjelenő nagylemezünket mutatjuk be és visszük a közönség elé. Az este folyamán az album összes dala elhangzik meglepetésfellépőkkel megfűszerezve. A hangulatot a hazai Project For A Better Dream metalcore zenekar is fokozza majd.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.