Tuomas Holopainen: "Nem akartam elengedni az alkotói folyamatot"

Fémcsajok

Végre elérhetővé vált a Nightwish vadonatúj dala, a Perfume Of The Timeless, amelyhez igen látványos videoklip is készült. A szerzemény egyike annak a tizenkét tételnek, amelyek a zenekar szeptember 20-án boltokba kerülő új albumán, a "Yesterwynde"-n kaptak helyet.

A korongról az is kiderült, hogy a 2015-ös "Endless Forms Most Beautiful"-lal elkezdett, majd a 2020-as "Human :II: Nature"-rel folytatódó trilógiát zárja le, tematikája pedig főleg az idő lesz.

Tuomas Holopainen, a banda alapítója és billentyűse most egy finn magazinnak adott interjúban mesélt bővebben a munkálatokról, amelyek elmondása szerint jóval intenzívebbek voltak, mint a csapat eddigi albumai esetében.

A munkálatok előrehaladtával az ambícióm és a munka iránti szenvedélyem elszabadult, és a végére már egy napra sem akartam elengedni az alkotói folyamatot. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a Yesterwynde lett a megszállottságom és a menedékem is. Mindeközben a kompozíciók, a dalszövegek, a keverések, a borítókép, a videók, a mixek minden eddiginél jobban finomodtak. Akik már hallották a lemezt, azt mondják, hogy a Nightwish eddigi legkeményebb albuma lett, még a progresszív kifejezés is elhangzott!

- kezdte sorait a zenész, aki a teljes 2021-es évet a korong megírására szánta.

Úgy érzem, hogy a Yesterwynde hangzása nagyon tükrözi a Nightwish lényegét, új világokkal fűszerezve. A Yesterwynde egyben a leglíraibb albumunk is. Ez alatt azt értem, hogy a zene minden eddiginél jobban idomul a szövegekhez. A témák hasonlóak az előző két album témáihoz. Az idő, az emlékek, a halandóság és a humanizmus a kulcsszavak közé tartoznak. 

És miért a Perfume Of The Timeless lett az első kislemez?

A Perfume Of The Timeless többek között a "We are because of a million loves" mondatot tartalmazza, és talán az album legfontosabb témáját foglalja össze. Egy évmilliárdokra visszanyúló, megszakítatlan lánc részei vagyunk. Minden egyes ősünk megélte a felnőttkort, és ha közülük akár csak egy is fiatalon meghalt volna betegségben, vagy egy medve állkapcsában, akkor nem léteznél. Az, hogy itt vagyunk és létezünk, egy felfoghatatlan kiváltság! 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.