Angertea – Sacred Garden – új videó

Fémforgács

Új videójával jelentkezett az Angertea. Az experimentális grunge-metal zenekar tavaly májusban adta ki legutóbbi albumát Darkmind címmel, aminek Sacred Garden dalához fogatták le új klipjüket. A No Total Films által késztett VHS jellegű „horror” videó itt látható. A klipben feltűnik Borovics Tamás (Aranyélet, Szerelem utolsó vérig, stb.) színművész és Buchholcz Anna, aki a Mirror Twin zenekar énekesnője.

Mihály Gerivel elég régóta ismerjük egymást különböző zenei megmozdulások miatt. Mikor felhívott, hogy lenne-e kedvem Angertea videoklipet készíteni, örömmel fogadtam a megkeresést. Közösen belemásztunk a dal témájába, ami egyfajta farkasember allegória – itt hamar feljött az American Werewolf in London, mint mindkettőnk kedvenc farkasember filmje. Mivel otthon régi horror VHS-eket gyűjtök, és az említett darab is megvan, az az ötletem támadt, hogy jó lenne konkrétan beleszőni magát a kazettát / a konkrét filmet is a sztoriba, mint egyfajta tisztelgést a mű felé. További inspiráció volt még a nemrégiben megjelent brit független horrorfilm, a Censor. Ahol a kliphez hasonlóan valaki egy VHS szalagot szemlélve csúszik bele egy saját régi bűnébe, a valóság és a VHS világának összemosásával. A klipben a kiállás utáni folyamatosan szűkülő képarány is ezt jelzi. Tulajdonképpen erre épít maga a koncepció. Borovics Tamás zseniális színész, szintén régi ismerősöm, nagyon örülök, hogy végre videóklipes projektben is tudtunk együtt dolgozni. Hibátlanul hozta a saját bűnébe egy farkasember film megtekintése miatt újra elmerülő, abba beleőrülő ember karakterét.” – mondta a klipről Valach Márk (No Total Films) rendező.

Az Angertea közeljövőbeni koncertjei így alakulnak:

Május 3. Budapest, Dürer kert
Május 11. Rákóczifalva, Varsány Közösségi ház
Július 19. Szentes, Megyeháza udvara
Augusztus 10. Tanyafeszt

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.