Újra életjeleket mutat a Head Automatica: itt az első új dal 18 év után

Nuskull Magazin

Ha lövésed sincs kikről van szó, az nem feltétlenül a te hibád: a Head Automaticát a Glassjaw frontembere, Daryl Palumbo hívta életre még 2003-ban, amikor csomó emo- és hardcore-banda hirtelen Interpol szeretett volna lenni. Ebből már kikövetkeztethető, hogy az énekes ezen projektje egy jóval indie-sebb, poposabb vonalat képvisel(t). Hogy miért biggyesztettem oda a múlt idő jelét? Mert a banda mindössze két albumot adott ki pályafutása során (2004, 2006), majd ezután 2012-ben földbe is álltak.

Tavaly azonban visszatértek a Furnace Festen, most pedig egy új dalt is kiadtak – az elsőt 18 év(!) után. Az eléggé industrialos, gótos Bear the Crossról így fogalmazott a nemrég a BMTH-val is közösködő zenész:

Számomra a dal a Head Automatica hangzásának logikus, mégis váratlan evolúciója. Az elemek és ötletek ismerősek lehetnek, de a kor tagadhatatlanul megváltoztatja a személyiségedet, a kreatív hajlamaidat, szemléletedet. Egy idő után úgy érzed, hogy merészebb, nagyra törőbb dolgokat is meg tudsz valósítani. A Bear the Cross és úgy egyáltalán az összes új anyagunk is ezt tükrözi, miközben folyamatosan fenntartjuk a testmozgató mivoltunkat is.

Szóval ez alapján feltételezhetjük, hogy lesznek még dalok a srácoktól a jövőben, vagy akár egy egész album is. Semmi sem biztos, csakis az, hogy a Head Automatica idénre (eddig) négy koncertet kötött le: kettőt Angliába, kettőt pedig New Yorkba. Szóval aki jövő hétvégén netalántán valamelyik Slam Dunk fesztiválra tévedne, az semmiképp se hagyja ki Darylék fellépését a délutáni órákban.

//www.youtube.com/watch?v=H8NAkxN6IU4

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.