Rock And Roll Hall Of Fame – Ozzy másodszor lesz halhatatlan!

Hard Rock Magazin

Jelöltből a beiktatandók közé került Ozzy Osbourne, aki a Rock And Roll Hall Of Fame-nek köszönhetően másodszor lesz halhatatlan! Ez kicsit olyan, mint Amerikában a kétszeres életfogytiglan, csak ellenkező előjellel.

Vasárnap este nyilvánosságra hozták a Rock And Roll Hall Of Fame-be beiktatottak névsorát, akik között szerepel előadó kategóriában Ozzy Osbourne, a Foreigner, Peter Frampton és a Dave Matthews Band is. Zenei kiválóságért-díjjal ismerik el az MC5-ot, akiket a hard rock és a punk egyik úttörőiként szoktak emlegetni, Alice Cooper is példaképének tartotta őket és ‘Detroit Stories’ lemezére 3 számot is írt közösen a banda akkor még életben lévő, idén februárban elhunyt gitárosával, Wayne Kramerrel. A csapatot előadóként hatszor jelölték korábban anélkül, hogy valaha is beszavazták volna, most ezzel a különdíjjal végre megkapták a régóta esedékes elismerést, akárcsak a 2 blues-rock kiválóság, a 90 éves John Mayall és az 1984-ben elhunyt Alexis Korner, akiket zenei hatásaikért javasoltak különdíjra. A Jane’s Addiction, Sade, az Oasis és a nyáron Budapestre látogató Lenny Kravitz most nem került a beiktatottak közé.

Ozzy Osbourne másodszor került be a Hírességek Csarnokába, hiszen 2006-ban már beiktatták egyszer a Black Sabbath többi tagjával együtt, de a legendás énekest most szólókarrierjéért fogják elismerni. A 75 éves Osbourne a Billboardnak úgy nyilatkozott, hogy a második beiktatás “nagyon jó érzés, nagy megtiszteltetés számomra”. Szólópályafutásáról elmélkedve azt mondta: “Minden új zenei vállalkozás esetében mindig van egyfajta meglepetésfaktor, amikor azt látod, hogy a rajongók elfogadják, amit csinálsz, hiszen senki sem akar olyan lemezt készíteni, ami aztán megbukik. Úgy érzem, mintha 1980-ban meghívtak volna egy partira, ami azóta sem ért véget. Nem rossz ez egy olyan fickótól, akit kirúgtak az előző zenekarából.”

A beiktatási ceremónia a clevelandi Rocket Mortgage FieldHouse-ban lesz október 19-én.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.