Lazarvs – Dominator – új videó

Fémforgács

Tavaly augusztusban jelent meg a Lazarvs (korábban Apey & the Pea) legutóbbi, a Blackest. Erről Dominator daluk kapott egy VHS kinézetű bulizós, backstage jelenetekkel megtoldott videót.

A klasszikus metál zsánerklipek voltak az alapjaink, a VHS-ötletet és a helyszínt Andris hozta, nekem pedig sikerült szereznem egy régi VHS-kamerát, hogy szép, organikusan vállalhatatlan nyersanyagunk legyen, elvittek még két turnéhétvégére is, a végeredményt pedig gyakorlatilag együtt vágtuk össze Andrissal, szabad asszociációk mentén.” – árulta el Vadas Géza, a videó társrendezője. „Inspirációként még a Conan, a barbárt említeném – egy megfáradt katódcsöves tévén, 2003-ból.”

A Dominator egy halálegyszerű, nem francolni akaró thrash dal. Nincs benne varázslat, és nem akartunk vele igazából semmi csodát tenni, három és fél percnyi düh. Szövegileg a tavalyi tagváltás, illetve a zenekar létének megingása volt az, amit igyekeztem kitenni saját magamból. Ami érdekesség a nyitó főriffel kapcsolatban, hogy anno 2014-ben a Hellishnél próbálgattuk először azt a témát, majd később 2016-2017 körül a HEX-nél is adtunk neki még egy esélyt, de akkor úgy éreztük mindhárman, hogy nem oda való és nem elég erős. Érdekes, hogy ennyi évvel később pont ezen a lemezen landolt, és teljesen más érzete volt, amikor újra elővettük” – mondta Áron András a dalról.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.