Egy amerikai rockfesztivál csak egy kijelölt területen fogja engedélyezni a pogózást

Nuskull Magazin

Miről ismerszik meg egy rock-, metal-, punk- vagy bármilyen gitárzenei koncert? Az emberek söröznek, összefont karokkal bólogatnak, fejet ráznak, a kordonnál ugrálnak, a tömeg tetején úszkálnak, és esetenként vad pogózásba is kezdenek. Nehéz lenne bármelyik nélkül elképzelni egy bulit, nem igaz? Na most a felsoroltak közül az egyiket egy wisconsini rock- és metalfesztivál – aminek a neve is halál egyszerűen csak Rock Fest, és idén július 17. és 20. között rendezik meg – határozatban szabályozza le, és nem, nem a sörivás lett az áldozat.

Ez egyébként nem újdonság, az internetes beszámolók szerint

a fesztivál évek óta tiltja a mosholás bármilyen formáját,

most viszont a szervezők úgy érezték, hogy most kifejezetten jó arcnak tűnhetnek majd azzal, hogy

idén kísérleti jelleggel mégiscsak engedélyezik a pogót, de kizárólag az erre kijelölt helyen és módon – ezt úgy kell érteni, hogy az egyik kisszínpadnál elkerítenek egy részt nézőtérből, és csak ott mehet a mosh,

de abból is kizárólag a visszafogottabb fajta, tehát semmi durvább hardcore dance, kapálózva búgócsigázás vagy ilyesmi. Mindezt úgy, hogy közben a nagyszínpadon többek között – mármint egy rakás butt rock-banda között – azért olyan nevek is döngetnek, mint a Killswitch Engage, a Parkway Drive és a Fever 333. És akkor ezeket meg élvezze egy helyben bólogatva az ember. Óriási ötlet, nem?

Félreértés ne essék, mi sem pártoljuk a crowdkillt, ennek már többször is hangot adtunk, de azért ez egy kicsit túlzás, nem? Pláne, hogy megint csak egyszerűbb mindenkit szankcióval sújtani, ahelyett, hogy a szervezők kiszűrnék a problémás egyéneket. De hát az ugye több meló, azt meg senki se szereti. Mondjuk öröm az ürömben, a fesztivál fellépőit elnézve talán nem sok embert fenyeget a veszély, hogy ne tudja megállni a vad helikopterezést ezekre a nevekre:

//www.youtube.com/watch?v=kvi2icL2WnU

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.