13 perces kolosszussal vezeti fel új lemezét a Sumac

Nuskull Magazin

Azt senki nem vetheti a Sumac tagjainak a szemére, hogy bármit is elsumákolnának (bocs), ha arról van szó, hogy a világra szabadítsák a torz fantáziájukat. A poszt-metal-szupergrupp, ami Aaron Turner énekes-gitárosból (Old Man Gloom, ex-Isis), Nick Yacyshyn dobosból (Baptists) és Brian Cook basszerből (Russian Circles, ex-Botch) áll, idén tölti a tízet, ennek örömére pedig kiadják ötödik nagylemezüket, ami a The Healer címet kapta és június 21-én jelenik meg – tökéletes időpontban, hogy a lehozós nyári playlist része legyen. A trió nem aprózza el a dolgot, és eddigi leghosszabb anyagával készül: az album 76 percre rúg, és a bandát ismerve ez nem 25 háromperces slágert jelent, hanem jelen esetben mindössze négy trekket.

1. World of Light
2. Yellow Dawn
3. New Rites
4. The Stone’s Turn

Ebből az elsőt, a közel 13 perces Yellow Dawnt már meg is lehet hallgatni, és ha jól pereg a matek, akkor ez még a rövidebb tételek egyike. A dalban feltűnik Turner felesége, Faith Coloccia, és amúgy hamisítatlan Sumac vibe-ok szabadulnak el ezúttal is: fojtó poszt-metal/sludge/doom légkör, disszonáns gitárok, és mindent beterítő, éjfekete massza. Küldjük szeretettel mindazoknak, akik hobbijai közé tartozik a habzó szájjal a földön vergődés.

//www.youtube.com/watch?v=2VdGdQ6MtXc

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.