A Converge dobosa szerint a következő albumuk lehet az eddigi legjobb

Nuskull Magazin

Micsoda?! Hogy még egy n+1. zenekar tagja beszél szuperlatívuszokban a még meg sem jelent kiadványukról? Hát ez elképesztő! Ilyen még egészen biztosan nem történt… az elmúlt három napban. Igen, viccet félretéve azt már megszokhattuk a metal- és hardcore-zenészektől, hogy szeretik erőteljesen pusholni a soron következő anyaguk pozitívumait. Ben Koller, a Converge dobosa még a szokásos mantrákra (legsúlyosabb, legdallamosabb) is rá tudott dobni egy lapáttal, és egy tweetben a következő anyagukat az eddigi legjobbnak nevezte.

Azt érdemes tudni, hogy a tíz év után idén Budapestre is visszalátogató legendás metalcore-banda már egy ideje írogatja a matériát a következő fejezetére, a 2017-es The Dusk in Us folytatására. És most direkt nem vettem ide a 2021-es, Chelsea Wolfe-ékkal közös Bloodmoon: I-t, érthető okokból, hiszen az egy kollaboráció volt; amiről most beszélünk, az pedig egy ízig-vérig saját anyag lesz (egyébként a Bloodmoonnak is jön majd a folytatása, de az megint másik sztori).

Ezen infók ismeretében fogalmazódott meg Benben ez a vallomás:

[Ez az új cucc] nem ismer határokat. Van benne minden: crowdkillezős témák, Fugazi, Mars Volta, Entombed, mathcore megőrülés, Nate lassú riffjei, amikre én túl gyorsan játszok, szar riffek, emo riffek… Ez lehet a valaha volt legjobb anyagunk, és most nem viccelek! Mondjuk a szar riffeket lehet kukázni kéne.

Egy rajongói kérdésére, ami arról érdeklődött, hogyan lehetne összehasonlítani az új anyagot a No Heroes albummal (2006), a zenész így válaszolt:

Nehéz megmondani, hogy milyen lesz a végtermék, de azt elmondhatom, hogy szerintem ez a legfelnőttebb, legtermészetesebb és legteljesebben megvalósított dalgyűjtemény, amit valaha írtunk. Nehéz összehasonlítani más albumokkal. Mostanra a No Heroes már olyan, mintha egy másik életben írtuk volna.

Tehát így állunk most Converge-ügyileg. Ben bizakodó, úgyhogy nekünk is minden okunk megvan rá, és ha valamikor világot lát a következő lemez, mi biztos nem fogunk szó nélkül elmenni mellette.

//www.youtube.com/watch?v=tgXbDgUX0uQ

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.