Marko Hietela a Nightwishról: "Mindent alaposan át kellene szervezni…"

Fémcsajok

Több, mint három év telt el azóta, hogy Marko Hietala bejelentette a sokkoló hírt: elhagyja a Nightwisht, amely zenekarnak csaknem 20 évig volt tagja.

Döntésében a krónikus depressziója éppúgy szerepet játszott, mint a zeneipar kapzsisága. Arra kérte az embereket, hogy egy ideig hagyják békén, majd ha készen áll rá, hírt ad magáról. Szerencsére nem sokáig kellett nélkülöznie rajongótáborának az 58 éves zenészt, ugyanis tavaly nyáron visszatért a színpadra, mégpedig egykori bandatársa, Tarja Turunen oldalán. A két finn tehetség együtt énekelte Prattelnben a Nightwish The Phantom Of The Opera című szerzeményét.

Korábban Tarja mesélt a Markóval való kapcsolatáról, aki pedig nemrég azt nyilatkozta: nem zárkózik el egy Tarjával közös projekt ötletétől.

Néhány nappal ezelőtt az énekes egy internetes magazinnak adott interjút, ám ezúttal nem Tarja, hanem a Nightwish kapcsán osztott meg gondolatokat, miután a riporter arról kérdezte, van-e esély arra, hogy egyszer újra egy színpadra álljon volt együttesével?

Nos, elgondolkodnék rajta. De úgy gondolom, hogy mindent alaposan át kellene vizsgálni, és néhány dolgot teljesen el kellene bontani, ugyanis az üzleti oldal és az ott dolgozó emberek viselkedése a legfőbb oka annak, hogy kiléptem a zenekarból.

- kezdte sorait, majd kitért a részletekre:

Úgy vettem észre, hogy az összes bandában, amelynek valaha tagja voltam, hogy én vagyok a legbátrabb egyéniség. Ezért megvan bennem az a belső erő, hogy őszinte és igazságos legyek, tehát az  a személy, aki az emberek közötti egyenlőséget fenntartja, és mindenkire odafigyel. Ez az, amit az elmúlt években hiányoltam.

wtc_tour.jpg

Marko Hietala a Nightwish tagjaként egy 2002-es promo képen

Tehát az ilyen dolgokra ügyelni kellene. A Nightwish sokáig az életem része volt, mindig is kitartottam a zene mellett, amit játszottunk, hiszen sokoldalú és ambíciózus volt, a lágyságtól a keménységig minden benne volt és tükrözte a világ hangulatát. Ami a zenét illeti, semmit nem bántam meg! Büszke vagyok arra, hogy ennek a részese lehettem. Azonban a szervezés, a kommunikáció és a hozzáállás mind olyan dolgok, amelyeket teljesen szétszednék és átláthatóvá tennék. 

A jelek szerint tehát nem sanszos, hogy Marko visszatér a csapatba, ahogyan Tarja is kijelentette pár évvel ezelőtt, hogy maximum akkor adná a nevét, hangját és arcát a Nightwish-hoz, ha az összes tagot lecserélnék...

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.