Hard Core csemegékkel erősített a Rockmaraton

Rockvilág.hu online rockmagazin

Igazi Hard Core csemegékkel érkezett a Rockmaraton Fesztivál tegnapi bejelentése. Olyan kultikus bandák mint a Sick of It All, vagy a Dog eat Dog igazi csemege is érkezik a brazil Ratos de Porao személyében, akik tényleg a legnagyobb műfaj titánoknak lesz igazi kuriózum. Mellettük pedig érkezik a hazai Social Free Face és a Liberal Youth, akik az idén harminc éves Savaria Colonia Hardcode két alapító zenekara.
 
Ha meghatározóan kultikus zenekart kell mondani a New York hardcore színtérről, akkor biztos, hogy a Sick Of It All neve az elsők között jutt eszébe a stílus minden rajongójának. A mai napig hatalmas befolyásuk van az egész színtérre: a street knowledge és a queens-i hardcore keresztapái 2024-ben is kíméletlenül az arcodba tolják a tutit, önmagukhoz hűnek maradva. Továbbra sincs megalkuvás csak kőkemény hardcore zene; tőlük a teljes életművön átívelő dalokból álló performanszra számíthatunk, szóval minden SOIA-fanatikust várunk egy circle-pitre júliusban a színpad előtt!

Biztos sokan emlékeznek a csapat slágereként aposztrofálható „Who’s the King?” című számra, melyet leginkább a fülbemászó szaxofonnyitányról lehetett felismerni. A 17 év után friss lemezzel jelentkező amerikai Dog Eat Dog újra Magyarországra látogat, hogy még nagyobb bulit csapjon a Rockmaratonon. 2023-as Free Radicals albumuk továbbra is a crossover / HC-punk műfaj jegyében született, mely csupa olyan groove-os / nyomulós / dallamos szerzeményt rejt, ami élőben egy szabadtéri környezetben még hatásosabban fog érvényesülni.
Brazília rengeteg kiváló zenekart adott a metal / hardcore / punk színtérnek, egyik legrégebbi, a méltán legendás Ratos De Porao formációja. Zenéjük egyaránt ötvözi a thrash metal, HC-punk és d-beat elemeket, hogy minél ütőképesebben átjöjjön a csapat üzenete. Bő 40 éves pályafutásuk során mindvégig megmaradtak az ikonikus underground státuszban, nem is akarnak többnek látszani, mint akik, a lényeg továbbra is az, hogy őszintén elmondják nekünk a véleményüket a társadalomkritikus világszemléletükön keresztül.
Liberal Youth
A hazai hardcore vonalat ki más képviselhetné a Rockmaratonon, mint az idén 30 éves Savaria Colonia Hardcode két alapító zenekara a Social Free Face és a Liberal Youth. Az SCHC mozgalom egy olyan nagyobb baráti közösséget fogot össze a 90-es évek derekától Szombathelyen és annak közelében, amely a hardcore, punk, oi! és ska zene szeretetéből ered. Ennek a kolóniának az egyik oszlopa, a Liberal Youth már a kezdetektől gyors, kompromisszumoktól mentes oldschool hardcore-t játszottak társadalomkritikus, de mindig pozitív kicsengésű szövegvilággal. A Social Free Face volt az SCHC közösség másik mozgatórugója, akik szintén óriási hatással voltak a hazai HC zenei szcéna fejlődésére, régisulis NYHC-s alapokra épülő dalaik, karcos gitártémákal és igazi „szósölös” szövegekkel tartják folyamatos mozgásban a közönséget minden koncerten és így lesz ez minden bizonnyal a Szalki-szigeti fellépésükön is.
Heti bérletek és napijegyek elérhetők a ROCK1 oldalon továbbá a BARBA NEGRA pénztárában:
🎫Napijegyek:
🎫Elővételes bérletek:
Ha SZÉP-kártyával vásárolnátok akkor a Tixa oldalán megtehetitek:

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.