Militia: Psalms Of The Crimson King (2024, Ep)

rattlead.hu

Elmondhatjuk, hogy a Militia új anyaga egy igazán sötét összeesküvés végeredménye!! Mindazok, akiknek köszönhető, hogy ez az Ep holdvilágot látott, mindannyian az underground színtér prominens képviselői. Na de csak haladjunk sorjában, mielőtt a zenéről alkotott véleményem nyílvesszőit az olvasók szeme közepébe lőném. Először is itt van Khrul (Funebre, Nocrul, Eonian Tenebris, Gorthor), aki a nótákat megírta, sőt, minden hangszert ő játszott fel. Aztán itt van Blasphemy ( Ahriman, Fagyhamu, Mörbid Carnage, Coffinborn, Tyrant Goatgaldrakona, Rothadás, Gravecrusher stb.). Ő az énekesi teendőket vette a vállára, jobban mondva a torkára. Ők ketten a mag, de hogy ez a kiadvány akkora csillagos ötös osztályzatot kapott, amely még Kerry King hátára sem férne fel tetoválásként, kellett még néhány fanatikus harcos! A szövegeket NorrskeN írta, aki régebben a heavymetal.hu oldalán firkálgatott fémes magányában, de jelenleg az egyik legjobb hazai fanzine, a Metal Catacombs sorait erősíti.

Most, hogy a szónikus szekciót úgymond kivégeztük, jöhet a külalak, mert ahhoz, hogy egy kiadvány igazán felizgassa a rajongó nyálmirigyeit, annak is étvágygerjesztőnek kell lennie. A logót a mindenható Mark Riddick tervezte, aki mostanság a grafikus szakma trónja körül cselleng, de ha rajtam múlna, már rég a fején lenne a korona! Végül, de nem utolsó sorban itt van Pénzes Balázs, a Grafit & Hamu birodalom császára, aki annyira csodálatosan rajzol és fest, hogy azt elmondani is nehéz, leírni meg pláne! Itt is egy olyan hangulatú frontborítót alkotott, hogy a könnyeim csorognak a gyönyörtől. Akik esetleg nem hallottak erről a csapatról, azoknak elmondanám, hogy a Militia világra jötte még a 2000 -es évek végére tehető, de a legtöbben csak akkor ismerkedtek meg vele, amikor 2019-ben megjelent a Nightmares in the Church Ep, igaz, hogy csak digitális formában. Szerencsére 2020 -ban kijött kazettán is a Hunug Records jóvoltából. Azoknak, akik már nem nagyon rajonganak a szalagos formátumért, még várniuk kellett 2021 -ig, amikor CD-én is hozzá tudtak jutni az orosz Grotesque Sounds Productions -nek köszönhetően.

Na de most már tényleg ideje lesz rátérni a zenére is, úgyhogy bele is vetem magam a zene hullámaiba, mint Sándor Mátyás gróf a tengerbe. Ha nekem valaki azt mondja ifjabb koromban, hogy a thrash zenét és a templomi orgonát össze lehet házasítani, biztos hogy orvosi kezelést javaslok neki, de így idősebb fejjel már a kíváncsiság tüskéi szurkálták az agyam, amikor először hírét vettem ennek a különös násznak. Azt kell mondjam, hogy a végeredmény pazar! Mit pazar, egyszerűen fenomenális! Ez kérem egy vérrel csurig pumpált old school thrash metal támadás, amely úgy felpörgeti a hallgatót, hogy az még egy gepárdot is kihívna egy százméteres síkfutó versenyre. Természetesen nincsen végig ész nélküli darálás, hiszen minden nóta változatos és magával ragadó, ezért szinte rögtön úgy beletapadnak a hallgató fülébe, mint a szőrtelenítő gyanta. Na és ezek az orgonafutamok………..! Komolyan mondom, olyan hangulattal árasztják el ezeket a szigorú szerzeményeket, hogy néha táncra perdülnék, néha meg térdre rogynék, hogy elmormoljak valami imát. Néha úgy érzem magam, mintha valami bálban lennék, néha meg úgy, mintha egy templomi misén. HEHEHE!! Annyira passzolnak a zenéhez, hogy az hihetetlen! Khrul remek szerzői vénája megkérdőjelezhetetlen, s aki nyitott füllel és szível kezdeményez ismeretséget kötni a Militiával, az biztos, hogy nem fog csalódni. Főként azért sem, mert szerintem az Ep hangzása nagyon telibe lett találva. Imádom amikor ez a gonoszan morgó gitár és az orgona egymást hergeli.

A felvételek 2019 és 2022 között készültek Londonban és Szegeden, úgyhogy nem egy septiben felrántott anyagról van szó. Blasphemy dühös süvöltése egy kicsit a black / thrash irányába lendíti a mutatót, viszont a dalok szerkezete és változatossága gátat szab annak, hogy teljesen elnyeljen minket a fekete massza.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.