Locrian – Előre mutató kísérleti zene

Fémforgács

Az amerikai experimental /drone rock trió, a Locrian a hanyatlás prófétainak hangjaként és úttörő erők jelenként jelent meg a metal birodalmában 2005-ben. Szónikus textúrájukba éppúgy beleszővik a black metal, a post-rock és post-metal, valamint az experimentális zene elemeit, mint ahogyan az elektromos zajok és a sűrű ambient élményét, ezek által is újat teremtenek, egyben szembe szegülnek a hagyományos metal normákkal. Eddigi munkáikat az április 5-én megjelenő End Terrain albumukkal tetőzik be, ami trió eddigi legközvetlenebb és legtömörebb anyaguk lesz.

Az End Terrain a modern, előremutató kísérleti zenét testesíti meg maximalista végkifejletekkel. A lemez koncepcióalbumként is szolgál, amely egy jövőbeli, hulladék által felemésztett Föld vízióját tárja fel. Mind ehhez az első kedvcsinálót Chronoscapes daluk videója adja.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.