Kerry King – Élet a Slayer után

Hard Rock Magazin

Hosszú ígérgetés után végre kiadja az ex-Slayer-gitáros Kerry King az első szólólemezét, és a bandatársai nevét sem kell tovább találgatni. A május 17-én megjelenő anyag előzetese az elvárásoknak megfelelően töri ránk az ajtót, a James Bousema által tervezett albumborító megszellőztetett részletei is erre utalnak.

Paul Bostaph (ex-Slayer) dobos, Mark Osegueda (Death Angel) énekes, Phil Demmel (ex-Machine Head, Vio-lence) gitáros és Kyle Sanders (Hellyeah) basszusgitáros alkotja Kerry King bandáját, amelyet a gitáros a saját nevére keresztelt el.

A Kerry King első nagylemeze ’From Hell I Rise’ címmel május 17-én jelenik meg a Reigning Phoenix Music kiadónál, amelynek első kislemezdala az Idle Hands.

Josh Wilbur (Korn, Lamb Of God, Avenged Sevenfold, Bad Religion) producerrel vette fel Kerry az album nagy részét a Los Angeles-i Henson Studiosban júniusban, Wilbur így beszélt a közös munkáról: „Nem tudtam, hogy mit is gondoljak, tudod, ő Kerry King a Slayerből, akit már vagy milliószor hallottam. Nem mondom, hogy túlteng az egója, de nagyon erős egyéniség, akinek van önbizalma, ez jó dolog, ezt várod egy rocksztártól.  Soha nem szemétkedett, de mindig pontosan tudta, hogy mit akar, és nem beszélt mellé, jó volt vele dolgozni.”
King elmondása szerint az új dalok vallási és háborús témákat boncolgatnak, zeneileg pedig kísérteties, tekerős heavy-punk-doom dolgokból állnak. „Bármelyik korszakát is szereted a Slayernek, biztosan találsz valamit a lemezen, ami bejön, legyen az punk, thrash, vagy egyszerűen csak heavy metal!”.
A ’From Hell I Rise’ album sokféle változatban előrendelhető a kiadó webshopjában, a hazai forgalmazóknál egyelőre nem elérhető az anyag. A vinyl változat döbbenetes grafikáját James Bousema (Metallica, Disturbed, Exodus, Kreator, Testament) tervezte, ennek előzetese már megtekinthető.

Kerry King és zenekara nyáron Európában is bemutatja az anyagot, hozzánk legközelebb a Nova Rock fesztivál első napján – június 13-án – csíphető el, ahová velünk is elutazhatsz!

’From Hell I Rise’ dallista:

01. Diablo
02. Where I Reign
03. Residue
04. Idle Hands
05. Trophies Of The Tyrant
06. Crucifixation
07. Tension
08. Everything I Hate About You
09. Toxic
10. Two Fists
11. Rage
12. Shrapnel
13. From Hell I Rise

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.