Our Existence Is Punishment – Itt van a harmadik lemezük

Fémforgács

Tíz évvel The Second Stage of Grief című albuma után új lemezével tért vissza az egykori Nadir és a Ghostchant tagjai alkotta indusztriális doom death/doom metal vonalas Our Existence Is Punishment. Third Time’s A Harm című anyaguk az alábbiakban hallgatható végig, amihez az alábbi infókat fűzték.

A Third Time’s a Harm, ahogy a címben is utaltunk rá, a projekt harmadik anyaga. 2013 után a formáció háttérbe szorult az anyazenekarok tevékenységéhez képest, azonban az ötleteket folyamatosan gyűjtöttük és rögzítettük is az elkészült dalokat. A Nadir történetének lezárása és a Ghostchant időszakos aktivitása folytán az utóbbi években már több idő és energia jutott a lemezkészítésre. A munka a megszokott módon zajlott: Magyarországon a gitárokat házilag, az éneket pedig a Revolver Stúdióban, Franciaországban a dobokat, a billentyűs hangszereket és a samplereket vettük fel a DBS Stúdióban (Fekete Szabolcs házi műhelye), és a keverésre is itt került sor.

A Third Time’s a Harmra tovább vittük és továbbfejlesztettük a ránk jellemző indusztriális doom / death metalt, így e stílusok jellegzetességei még szervesebben kapcsolódnak egymáshoz a számokban, megteremtve az Our Existence Is Punishment sajátosságának nevezhető hangulatot. A dalszövegek között nincs szoros összefüggés. Nagy általánosságban az ember esendőségéről szólnak a dalok más-más aspektusból, de van történelmi vagy konkrét film által ihletett szöveg is.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.