Till Lindemann – Ha már nem lett belőle Rammstein-feldolgozás…

Hard Rock Magazin

A Héroes del Silencio 1990-es dalát Till Lindemann eredetileg a Rammsteinnel tervezte felvenni a legutóbbi ‘Zeit’ albumra, de végül szólókarrierjének legújabb kislemeze lett az Entre dos tierrasból. Lindemann szólóturnéval tavaly járt Európában, a Rammsteinnel viszont idén is jön.

Till Lindemann több interjúban elmondta már, hogy a Héroes del Silencio dala, az 1990-es Entre dos tierras mekkora kedvence és hogy egyszer szeretné feldolgozni a bandájával. A refrén szövege („Entre dos tierras estás, y no dejas aire que respirar” – „Két világ között ragadtál, és nem kapsz levegőt, hogy lélegezni tudj”) metaforikusan azt az érzést jeleníti meg, hogy a külső nyomás sokszor csapdába ejt és megfojt. Ez a mondanivaló ragadta meg az énekest, ezért akarta megcsinálni mindenképpen a saját verzióját belőle. Tervben is volt a ‘Zeit’ albummal kapcsolatban, de végül szólócsapatával készítette el, akikkel év végén Dél-Amerikában turnézott, a videó felvételei Mexikóban készültek 2 koncert között, és a dalt el is játszottak az ottani koncerteken, a klip hivatalos megjelenésére azonban eddig a hétig kellett várni.

Európában tavaly novemberben koncerteztek, idei terveikről egyelőre nincs hír, viszont Lindemann a Rammsteinnel idén is körbejárja a kontinenst, Budapest ezúttal kimarad, de velünk még elcsípheted őket május 25-én Belgrádban, ha lemaradtál a tavalyi monumentális show-jukról a Puskás Arénában.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.