Kollapse – Önfalás = szemléletváltás

Fémforgács

A dán post-metal/noise-rock trió, a Kollapse március 8-án AR címmel adja ki albumát. Az album nyers hangnemben, heves zajok és sikolyok közepette tárja fel előttünk az emberi tapasztalat undort keltőbb, sötétebb aspektusait. Erről máris itt van Autofagia daluk videója.

Az autofágia „önevést” vagy „önfalást” jelent, a saját test fogyasztásának nem mindennapi zavarára, arra a természetes folyamatra utal, amelynek során a sejtek szétszedik és kitakarítják a felesleges, vagy működésképtelen elemeiket. Bizonyos értelemben sokan ezt teszik saját életükkel is… szemléletváltás, gondolkodás. Inspiráló folyamat.

A dalszöveg egy sajátos szemszögöt vesz fel. A szám megírásakor olyasmit szerettünk volna csinálni, amiben van egy alap, pár döcögős fő-riff és pár meglehetősen old-school noise-rock szekció. Ez volt az első dal, amit ténylegesen befejeztünk ehhez az albumhoz. Bizonyos értelemben megadta az alaphangot hozzá, mivel agresszívebb lett, mint néhány korábbi munkánk. Ez a dal olyan gyorsan összeállt, és tudtuk, hogy egy csomó anyag megírása és eldobása után végre a kívánt irányba tartunk.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.