Massacre – EP, amit John Carpenter filmjei ihlettek

Fémforgács

Február 1-jén jelenik meg a floridai death metal veterán Massacre új 5 tételes Tri-Pocalypse kislemeze, amiről az alábbiakat tették közzé:

Ez az EP egy saját kiadású (MASSACRE MUSIC LLC) – digitális, egy gyelőre csak a Bandcamp-en megjelenő kiadvány. Ezt az EP-t John Carpenter horrorrendező három apokalipszisfilmje, a A The Thing, a Prince of Darkness és az In the Mouth of Madness befolyásolta, vagyis más néven az Apokalipszis-trilógia. Ez három olyan film, amelyek egy nagyon mély horror témával foglalkozik, és amelyek meg merik kérdőjelezni; „Mit jelent embernek lenni egy őrült univerzumban”.

Az embernek a világegyetemben elfoglalt helyének rövid és kaotikus, de közvetlen megerősítése, amikor megkérdőjelezik egy Anti-Isten létezését az antianyag birodalmában, a vallási dogmákra nehezedő tudományos elmélet, elméletek segítségével. Még a lassú, viharos őrületbe zuhanás idejében is. Megkérdőjelezhető-ea valóság megragadásának értelmezése, amikor ez a valóság önmagában is felveti a kérdést, hogy mi a valóságos. Ezeket a témákat próbáltuk közvetíteni a zenében, miközben lírai laza szinopszist és interpretációt adtunk a film, illetve a filmek egyes cselekményeihez. Teljes tisztelgés a filmek előtt és tCarpenters egyedi stílusának esztétikája előtt

Zeneileg igyekszünk megragadni a filmek alaptémáinak lényegét. Például a félelmek és az erőszakos paranoia az elszigeteltségből és másokkal szembeni bizalmatlanságból, a rettegés és a földöntúli jelenlét általános érzései. Mindez ehetővé tette a Massacre számára, hogy új zenei területekre és hatásokra kalandozzon, miközben továbbra is megtartja a klasszikus old-school death metal megközelítést.

Az alábbiakban Begotten Anti​-​god (Prince of Darkness) című tételük hallgatható meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.