Mi nem. És te? – Új dallal zárja az évet a Kozmosz

Nuskull Magazin

A 2022-ben újraéledt Kozmosz szépen lassan csepegteti az új szerzeményeit: a visszatérő és a második új klipes dal után a tavalyi év utolsó napján is villantott egy üde számot az alábbi felvezető szöveggel, ami még mindig aktuális:

Minél cudarabb odakint, annál többet lehet és kell tennünk, hogy emberek maradjunk. Nem kell óriási dolgokra gondolni: ha csak a saját környezetünknek megmutatjuk, hogy lehet gyűlölet, szándékos butaság és rosszindulat nélkül is létezni, már szebb hely lesz ez az ország.

No, de a lényegre térve: év végére befutott 2023 egyetlen Kozmosz-tétele is, De én nem címmel, amelyről ezt mondják a legények:

A De én nem kiabálós, NYHC ihlette dal az ellenállásról, igazi tüntetős-ugrálós reszelés két és fél percben. Kicsit visszatértünk az alapokhoz ezzel a dallal, a Kozmosznak mindig is volt egy ilyen „kikiabáljuk magunkból a felgyülemlett feszültséget” funkciója az életünkben, és ez a dal pont erre való. Sajnos 2023-ban is bőven voltak olyan dolgok, amik miatt nem ülhetünk csendben egy tóparti teraszon fröccsözve.

A dal az egerszalóki Standing Waves Studióban készült Sohajda Péter felügyeletével.

Közben folyamatosan látnak napvilágot a zenekar májusi esős-dagonyázós szabadtéri hangversenyének felvételei Live im Dürergarten név alatt. A videókat a Mihaszna Film rögzítette segédoperatőrökkel kiegészülve, Beke Dani basszer-énekes vágta, a hangot pedig Pál Zsombor frontember keverte. Az eddig közétett anyagok is megnézhetők lent.

A srácok évzáró koncertje december 28-án lesz a Dürer Kert nagytermében a Hitori és a Plazúr társaságában. 2024. február 3-án pedig Pécsen a Szabadkikötőben játszanak ugyanezzel a bagázzsal és az afewyearslaterrel kiegészülve.

//www.youtube.com/watch?v=2GExEV9tkYI

//www.youtube.com/watch?v=-hmO2jaqovg

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.